СТРЕЉАШТВО - Сребро и бронза за српске микс парове у Бакуу

БАКУ, 30.маj (ССС) – После два поjединачна злата, освоjена у недељу (Дамир Микец и Лазар Ковачевић), српски стрелци су у ризницу одличjа на Светском купу у Бакуу данас додали сребро и бронзу.

 Arsovic-KOvacevic-miks-puska-Baku-srebro (2).jpg

Трећи дан Светског купа у главном граду Азербеjџана jе за српске стрелце почео сребрном медаљом, коjу jе освоjио микс пар ваздушном пушком Андреа Арсовић/Лазар Ковачевић.

У другоj дисциплини данашњег програма, такмичењу мешовитих парова пиштољем, Зорана Аруновић и Дамир Микец су се окитили бронзом

 Arunovic-Mikec-bronza(5).jpg

Арсовићева и Ковачевић су захваљуjући доброj завршници у квалификациjама пушком освоjили друго место, са само jедним десетим делом кругом предности испред првог тима Jужне Кореjе и пласирали се у меч за злато.

Ривал Арсовићеве и Ковачевића у финалу била jе друга екипа Jужне Кореjе. Пар кореjских стрелаца Ђихjеон Кеум и Хађун Парк jе одлично стартовао, низао одличне хице, био успешниjи у прве четири сериjе и рано стекао велико вођство – 8:0. Међутим, наш тим jе успео да нађе своj ритам и драстично смањи разлику. Арсовићева и Ковачевић су пришли само на два поена заостатка (7:9 и 9:11). Били су надомак изjедначења. Ипак, завршница jе припала Кореjцима коjи су дошли до злата триjумфом 16:10.

Тандем Арсовић/Ковачевић jе дошао до друге медаље у миксу на великим такмичењима, после сребра на овогодишњем Европском првенству у Хамару. 

Наш други микс ваздушном пушком Теодора Вукоjевић/Миленко Себић jе заузео 15.позициjу.

У квалфикационом делу такмичења мешовитих парова пиштољем вођена jе изjедначена борба за места у  дуелима за медаље. Аруновићева и Микец су са 578 кругова заузели шесто место и обезбедили учешће у jедном од два меча за бронзу. Ривал им jе била трећепласирана Украjина 1, коjа jе забележила 579 круга. Србиjу су од пласмана у меч за злато делила свега два круга, колико им jе „побегла“ другопласирана Грчка.

Тим Украjина 1 (Jулиjа Коростилова/Павло Коростилов) jе у почетку дуела за бронзу имао малу предност, водио jе са 4:2, 6:4, 7:5. Онда су Аруновићева и Микец преузели контролу. Нанизали су осам поена за редом, повели са 13:7, а до краjа увећали разлику за триjумф од 17:9.

Зорана Аруновић и Дамир Микец су на свим овогодишњим такмичењима на коjима су заjедно наступали у миксу стигли до одличjа. На Светском купу у Каиру освоjили су злато, а на Европском првенству у Хамару бронзу. Пре недељу дана триjумфовали су на ИССФ Гран при турниру у Гранади, а сада jе на ред дошла нова бронза. Микец и Аруновићева су у Гранади стигли и до поjединачних медаља (сребро, односно бронза). Дакле, у последњих девет дана Дамир jе освоjио четири, а Зорана три одличjа.

До злата у надметању мешовитих парова пиштољем у Бакуу су помало неочекивано стигли сестра и брат Ана Коракаки и Дионисиос Коракакис (Грчка) убедљивом победом над осваjачима олимпиjске бронзе Оленом Костевич и Олегом Омелчуком (Украjина) – 16:6.

После три дана, Србиjа jе са два злата, сребром и бронзом на првом месту у билансу медаља.

Пред српским стрелцима jе слободан такмичарски дан. У уторак их очекуjу само тренинзи за нове изазове, jер на програму нема дисциплина у коjима учествуjу наши репрезентативци. У среду ће Лазар Ковачевић, Миленко Себић и Милутин Стефановић стартовати и квалификациjама у гађању МК пушком из тростава.

 

Ваздушна пушка, микс, медаље: 1. Jужна Кореjа 2 (Ђихjеон Кеум/Хађун Парк), 2. Србиjа 1 (Андреа Арсовић/Лазар Ковачевић), 3. Jужна Кореjа 1 (Даjеонг Гвон/Сангдо Ким) и Пољска 2 (Jулиjа Пиотровска/Мациеj Ковалевич)

Меч за злато: Jужна Кореjа 2 – Србиjа 1 16:10. Мечеви за бронзу: Пољска 2 – Француска 17:15 и Jужна Кореjа 1 – Украjина 16:8.

Квалификациjе: 1. Jужна Кореjа 2 631,4, 2. Србиjа  1 630,9, 3. Jужна Кореjа 1 630,8... 15. Србиjа 2 (Теодора Вукоjевић/Миленко Себић) 624,8...

 

Ваздушни пиштољ, микс, медаље: 1. Грчка (Ана Коракаки/Дионисиос Коракакис), 2. Украjина 2 (Олена Костевич/Олег Омелчук), 3. Турска 1 (Севал Тархан/Jусуф  Дикец) и Србиjа (Зорана Аруновић/Дамир Микец)

Меч за злато: Грчка – Украjина 2 16:6 Мечеви за бронзу: Турска 1 – Италиjа 1 16:14 и  Србиjа – Украjина 1 17:9

Квалификациjе: 1. Украjина 2 584, 2. Грчка 580, 3. Украjина 1 579... 6. Србиjа 578...

Tagovi

Komentari (0)