СТРЕЉАШТВО - Интернационално првенство Београда“ поново у пуном сjаjу

БЕОГРАД, 9. децембар (ССС) –“Бел експо” центар на Новом Београду ће у суботу и недељу бити у знаку стрељаштва, jер предстоjећег викенда у њему ће бити одржано традиционално 46. Интернационално првенство Београда у организациjи Стрељачког савеза Београда.

DSCN0253.JPG 

Прошле године, турнир jе организован у отежаним условима, проузрокованим пандемиjом коронавируса, па ниjе било много учесника из иностранства. Ипак, и лане jе jедан од наjугледниjих турнира ваздушним оружjем у Европи задржао међународни карактер.

 Pistolj-Trofej-Beograda-2020.jpg

Ове године, Интернационално првенство се враћа у пуном сjаjу. Поново стиже велики броj гостиjу из иностранства. На ватрену линиjу изаћи ће више од 270 стрелаца из 11 земаља.

 DSCF3263.jpg

У суботу, 11. децембра, на програму jе „Трофеj Београда“, под покровитељством Градског секретариjата за спорт и омладину, у конкуренциjи jуниорки, jуниора, сениорки и сениора у гађању ваздушном пушком и пиштољем. Наjуспешниjи добиjаjу  дипломе и медаље.

 DSCF3298.jpg

Дан касниjе, 12. децембра на програму jе „Велика награда Београда“, у истим дисциплинама. Другог дана сви такмичари ће учествовати у апсолутноj конкуренциjи (неће бити jуниорске категориjе). Победници у свакоj од четири дисциплине биће награђени златном статуом „Београдски победник“. Другопласирани и трећепласирани ће кући отићи такође са „Београдским победницима“, али сребрног, односно бронзаног сjаjа.

Уз такмичаре из Србиjе, приjављени су и стрелци из БиХ, Бугарске, Хрватске, Ел Салвадора, Грчке, Мађарске,Македониjе, Црне Горе, Словениjе и Украjине. 

Србиjу ће представљати 124 стрелаца, предвођених олимпиjским вицешампионом Дамиром Микецом (пиштољ), Миленком Себићем (пушка), бронзаним из Токиjа,затим Андреом Арсовић (пушка), Зораном Аруновић (пиштољ)… Микец и Аруновићева на београдски турнир стижу осокољени победама на “Трофеjу Младости” у Загребу, на коме су минулог викенда оборили државне рекорде финала, боље од званичних светских рекорда. Арсовићева jе на турниру у Загребу стигла до бронзе.

 

Што се гостиjу из иносранства тиче, наjброjниjе екипе имаће Хрватска и Украjина. За медаље ће се борити многоброjни олимпиjци, осваjачи медаља са наjвећих такмичара. Између осталих, на ватрену линиjу излазе Иштван Пени (Мађарска) , актуелни европски првак ваздушном пушком, коjи 2021.годину завршава на другом месту светске ранг листе, затим првакиња планете ваздушним пиштољем Ана Коракаки (Грчка)…

 „Трофеj Београда“ у суботу почиње у 9 часова, а финала су на програму у 13.30 (пушка, мушкарци), 15.30 (пушка, жене), 17.30 (пиштољ,жене) и 19 часова (пиштољ, мушкарци). У jуниорскоj категориjи нема финала, коначан пласман се проглашава после основног дела (60 хитаца).

Сатница „Велике награде Београда“ jе готово идентична „Трофеjу Београда“, уз малу измену у редоследу финала: 13.30 (пушка, мушкарци), 15.30 (пушка, жене), 17.30 (пиштољ,мушкарци) и 19 часова (пиштољ,жене).

Tagovi

Komentari (0)