СТРЕЉАШТВО: Финансиjска подршка за осам клубова

БЕОГРАД (ССС) – Краjем новембра Влада Републике Србиjе jе донела Уредбу о Програму финансиjске подршке спортским организациjама у отежаним економским условима услед пандемиjе ЦОВИД-19.

 Junioripuska.jpg

У сврху превенциjе и ублажавање последица у функционисању клубова, коjе jе изазвала пандемиjа, Влада jе определила средства у укупном износу од 1,1 милиjарде динара. Средства су намењена организациjама из четири колективна, 11 индивидуалних спортова и за параолимпиjски спорт.

За 11 индивидуалних спортова из прве категориjе, укључуjући и стрељаштво, издвоjено jе по 20.000.000 динара.

По одлуци Владе, минимални броj спортских организациjа корисника овог програма по jедноj грани спорта у индивидуалним спортовима jе пет, а максимални осам. Средства иду клубовима, на основу одлука гранских савеза.

Управни одбор Стрељачког савеза Србиjе jе одлучио да средства из програма намењена стрељаштву подели на осам клубова. Прихваћен jе предлог председника Стручне комисиjе да помоћ добиjу  Академац, “Чика Мата”, Нови Сад 1790, Олимпик 011, Партизан, Полицаjац, Jединство и Нови Београд-Ушће. Сваки клуб ће из програма добити по 2.500.000 динара.

-Приликом доношења одлуке о расподели водили смо се критериjумом да средства добиjу клубови коjи у своjим редовима имаjу спортисте са избореним квотама за Олимпиjске игре у Токиjу – Академац, „Чика Мата“, Нови Сад 1790, Олимпик 011, Партизан и Полицаjац. У програм су укључени Jединство и Нови Београд-Ушће, jер ова два клуба имаjу осваjаче медаља на Олимпиjским играма младих 2018,стрелце коjи су у развоjном програму ОКС – каже Ненад Петковић, генерални секретар Стрељачког савеза Србиjе.– Жеља нам jе да и на оваj начин додатно помогнемо клубовима да што боље припреме своjе спортисте за Олимпиjске игре у Токиjу и ствараjу нове олимпиjце.

Петковић се у име Савеза захвалио државним институциjама.

-Српски спорт први пут на овакав начин и у оволикоj мери добиjа помоћ државе. Изузетно се захваљуjемо Влади и Министарству омладине и спорта на подршци клубовима у превазилажењу актуелне ситуациjе и надам се да и убудуће помагати спортске организациjе.

 

Стигле нове пушке, ускоро подела мунициjе

Стрељачки савез Србиjе приводи краjу jош jедну акциjу у оквиру Програма помоћи клубовима. Ове године ССС jе у оквиру Програма набавио 80 ваздушних пушака произвођача „Фаjнверкбау“. Оружjе jе намењено клубовима коjи се баве развоjним програмом. Клубови плаћаjу партиципациjу (око 50 одсто), а остале трошкове покрива ССС. Краjем новембра, немачка фабика jе испоручила оружjе Савезу, а готово сви клубови коjи учествуjу у набавци су већ преузели пушке.

-Успешно завршавамо jош jедну акциjу у оквиру Програма помоћи клубовима. Пушке коjе су стигле су врхунског квалитета за развоjни програм. Савез jе за набавку пушака издвоjио око 7.200.000 динара – каже Ненад Петковић.–Прошле године, кроз Програм помоћи клубовима на сличан начин jе обезбеђено 100 комплета за развоj пиштољашких дисциплина. Настоjаћемо да и у наредном периоду организуjемо акциjе оваквог типа и помогнемо клубовима да створе боље услове за рад.

Ускоро ће бити реализована и овогодишња подела диjабола за ваздушно оружjе произвођача „Х енд Н спорт“. Стрељачки савез Србиjе, у оквиру Програма помоћи, већ трећу годину клубовима бесплатно обезбеђуjе мунициjу за ваздушно оружjе, на основу наступа такмичара на првенствима Србиjе за млађе категориjе у претходноj сезони.

 

 Скупштина ССС усвоjила извештаjе и планове о раду

Редовна седница Скупштине Стрељачког савеза Србиjе jе, због епидемиолошке ситуациjе ове године одржана елктронско-допунским путем. Клубови су до 5.децембра имали рок да се изjасне по свакоj тачки дневног реда.

Све одлуке су донете готово jедногласно. Скупштина jе усвоjила Извештаj о раду за 2019.годину, Финансиjски извештаj за прошлу годину, Извештаj надзорног одбора, План и програм рада и Финансиjски план за 2020. годину.

Председник ССС Ненад Путник ће, по статутарним овлашћењима, ускоро расписати и Изборну скупштину ССС.

Планирано jе да се Изборна скупштина ССС почетком следеће године, до краjа фебруара.

Савез ће до Изборне скупштине имати доста активности.  Ускоро ће бити усвоjен Календар такмичења за 2021, листе категорисаних спортиста, стипендиста, наjуспешниjих стрелаца и клубова у овоj години...

Tagovi

Komentari (0)