СТРЕЉАШТВО - Аруновићева и Микец наjбољи микс пар пиштољем на СК у Чангвону

ЧАНГВОН, 13.jули (ССС) – Зорана Аруновић и Дамир Микец су бриљантан наступ на Светском купу у Чангвону закључили jош jедном златном медаљом, трећом у низу.

Дамир и Зорана су се данас окитили наjсjаjниjим одличjем у такмичењу микс парова ваздушним пиштољем. Подсетимо, дан раниjе обоjе су победили у поjединачноj конкуренциjи. Потом су били наjбољи у квалификациjама микс такмичења и као први се пласирали у данашњи меч за злато.

 Arunovic_Mikec_miks_zlato_SK_Cangvon_2022 (7).jpg

Ривали Аруновићеве и Микеца у великом финалу били су Грци, сестра и брат, Ана Коракаки и Дионисиос Коракакис. Ана Коракаки jе већ годинама jедна од наjбољих такмичарки пиштољем на свету. Актуелна jе првакиња света ваздушним пиштољем, а до те титуле jе дошла баш на стрелишту у Чангвону пре четири године. Тада се Зорана Аруновић окитила сребром. Њен брат нема богату спортску биографиjу, али у ризници jе, пре Чангвона, имао три медаље на Светским куповима у микс пару са сестром, од тога jедно злато ове године.

Српски тим jе, ипак, био благи фаворит, с обзиром на искуство. Међутим, нико ниjе очекивао да ће се прошетати до победе. Меч за злато jе протекао према прогнозама. Борба српског и грчког тандема jе била jе изjедначена од почетка до краjа. Било jе неколико преокрета, али до саме завршнице ниjедан тим ниjе водио са разликом већом од два поена. Грци су последњи пут повели после 11. хица – 12:10. Аруновићева и Микец су узвратили са четири поена за вођство од 14:12. У 14. сериjи тимови су постигли идентичан резултат, па jе разлика и даље била два поена (15:13). Петнаести хитац jе донео расплет драме. Микец и Аруновићева су у 15.сериjи били прецизниjи, освоjили  jош два поена и триjумфовали 17:13.

Arunovic_Mikec_miks_zlato_SK_Cangvon_2022 (3).jpg

Зорана и Дамир су на свим великим такмичењима у 2022. на коjима су заjедно учествовали у микс пару стигли до одличjа. Златне медаље су изборили на Светском купу у Каиру, Гран приjу у Гранади, Медитеранским играма у Орану и Светском купу у Чангвону, а освоjили су и две бронзе (Европско првенство у Хамару и Светски куп у Бакуу).

Микец jе на недавно одржаним МИ у Орану, као и у Чангвону, стигао до дуплог злата, победама у миксу и поjединачноj конкуренциjи ваздушним пиштољем. Аруновићева jе на Медитеранским играма била трећа, а титула шампионке Средоземља припала jе Ани Коракаки. 

Наши репрезентативци пиштољем су данас завршили учешће на СК у Чангвону. Стрелце пушком очекуjу и такмичења у троставу, коjа почињу у петак.

 

Ваздушни пиштољ, микс, медаље: 1. Србиjа (Зорана Аруновић/Дамир Микец), 2. Грчка (Ана Коракаки/Донисиос Коракакис), 3. Италиjа 2 (Мариjа Варикиjо/Федерико Нило Малдини) и Индиjа 1 (Палак Палак/Шива Навар).

Меч за злато: Србиjа – Грчка 17:13. Мечеви за бронзу: Италиjа 2 – Jужна Кореjа 2 16:12 и Индиjа 1 – Казахстан 16:0

Tagovi

Komentari (0)