СТРЕЉАШТВО - Аруновићева и Микец прошли до финала

КАИРО, 30.новембар (ССС) – Српски стрелци су са променљивим успехом стартовали на Купу председника у Каиру, завршном турниру сезоне на коме учествуjу наjбоље пласирани такмичари на ветским ранг листама.

 Damir Mikec.JPG

Зорана Аруновић и Дамир Микец су успели да се пласираjу у финала, међу осам наjбољих у такмичењима ваздушним пиштољем. Троjе наших стрелаца ваздушном пушком jе заустављено у квалификациjама.

Аруновићева jе ваздушним пиштољем за даме заузела друго место у квалификациjама, са 587 кругова, колико jе погодила и првопласирана Ана Коракаки (Грчка).

Микец jе у мушкоj конкуренциjи такође био други, са 583 круга, jедан мање од Васерманиса (Летониjа).

У такмичењу ваздушном пушком за мушкарце, Милутин Стефановић jе заузео девето, а Лазар Ковачевић десету позициjу. Обоjица су за мање од круг и по били далеко од финала у коjе jе, као осми, са 626,2 круга прошао Патрик Jани из Словачке. Теодора Вукоjевић jе надметање ваздушном пушком у женскоj конкуренциjи завршила на 12.месту.

 Zorana Arunovicvazd.JPG

Аруновићева и Микец ће сутра гађати у првоj фази финала. Такмичење у Каиру се одржава по специjалним правилима. У првоj фази финала осам наjбољих ће бити подељени у две групе. И Аруновићева и Микец ће бити у групама Б, у коjу су сврстани стрелци коjи су заузели друго, четврто, шесто и осмо место у квалификациjама. Осваjачи прва два места по групама пролазе у полуфинале. У свакоj дисциплини ваздушним оружjем победник из jедне ће се састати са другопласираним из друге групе у полуфиналним дуелима.

Сутра ће у квалификациjама у гађању малокалибарском пушком из тростава учествовати Миленко Себић.

 

Ваздушни пиштољ, мушкарци, квалификациjе: 1.Васерманис (Летониjа) 584, 2. Дамир Микец (Србиjа) 583, 3. Морер (САД) 582...

Ваздушни пиштољ, жене, квалификациjе: 1.Коракаки (Грчка) 587, 2. Зорана Аруновић (Србиjа) 587, 3. Раjц (Немачка) 582...

Ваздушна пушка, мушкарци, квалификациjе: 1. Штремпфл (Аустриjа) 632,3, 2. Маричић (Хрватска) 632,1, 3. Патил (Индиjа) 632,1... 9. Милутин Стефановић 624,9, 10. Лазар Ковачевић 624,8...

Ваздушна пушка, жене, квалификациjе: 1. Милер (Француска) 632,3, 2. Мадалена (САД) 632,1, 3. Браздова (Чешка) 631,0... 12. Теодора Вукоjевић 622,4...

Tagovi

Komentari (0)