СТРЕЉАШТВО - Злато за Зорану и Дамира на Светском купу у Риjу

РИО ДЕ ЖАНЕИРО, 15. септембар (ССС) – Српски микс ваздушним пиштољем Зорана Аруновић и Дамир Микец jе додао jош jедно наjсjаjниjе одличjе на дугачак низ медаља.

 MiksArunovicMikec.JPG

Jедан од наjуспешниjих тандема светског стрељаштва освоjио jе данас златну медаљу у такмичењу микс парова на Светском купу у Рио де Жанеиру.

Аруновићева и Микец су у меч за злато ушли са првог места у квалификациjама, погодивши 580 кругова. У дуелу са прво место ривали су им били  кинески стрелци Ве Киjан и Шуаланг Бу.

Наши репрезентативци су одлично стартовали у дуелу за злато, добили прве четири сериjе за вођство од 8:0 у поенима. Међутим, корак по корак, Кинези су смањивали велики заостатак. После десет хитаца, Аруновићева и Микец су имали само два поена предности – 11:9, а Кинези шансу да изjедначе. Међутим, обоjе наших репрезентативаца су у 11. сериjи забележили одличне хице, повели са 13:9 и потом додали jош четири поена за убедљив триjумф од 17:9 и нови велики успех.

Трофеjни српски тандем Аруновић/Микец jе ове године на великим такмичењима освоjио пет медаља у микс паровима. Зорана и Дамир су на  првом Светском купу у Каиру стигли су до сребра. Потом су у Талину поново постали прваци Европе. На Светском купу у Лими су освоjили злато, сребро на СК у Бакуу и данас су стигли до jош jедног наjсjаjниjег одличjа.

 Miks_Vukojevic_Kovacevic_Rio_2023.jpg

У такмичењу микс парова пушком, млади састав Србиjе, Теодора Вукоjевић/Лазар Ковачевић се пласирао на 10. место, непуна два круга далеко од четвртог места коjе jе водило у меч за бронзу, док су Андреа Арсовић и Миленко Себић заузели 23. позициjу.

 

Ваздушни пиштоj микс, медаље:1. Србиjа (Зорана Аруновић/Дамир Микец), 2. Кина (Ве Киjан/  Шуаланг Бу) 3. Италиjа (Мариjа Варикиjо/Паоло Мона)

Меч за злато: Србиjа – Кина 17:9 Меч за бронзу: Италиjа – Летониjа 16:2. Квалификациjе: 1. Србиjа 580, 2. Кина 579, 3. Италиjа 579...

Ваздушна пушка, микс, квалификациjе: 1. Мађарска 1 630,4, 2. Немачка 1 629,7, 3. Норвешка 629,7... 10. Србиjа 1 (Теодора Вукоjевић/Лазар Ковачевић) 627,9... 23. Србиjа 2 (Андреа Арсовић/Миленко Себић) 623,7...

Tagovi

Komentari (0)