СТРЕЉАШТВО - Лазар Ковачевић четврти ваздушном пушком на Маспед купу у Будимпешти

БУДИМПЕШТА, 10. jул (ССС) – Српски олимпиjац Лазар Ковачевић освоjио jе четврто место у гађању ваздушном пушком на „Маспед купу“ у Будимпешти.

 Lazar_Kovacevic2.jpg

На турниру учествуjе велики броj стрелаца коjи се, као и Ковачевић, у спортском центру у главном граду Мађарске припремаjу за Олимпиjске игре.

Ковачевић jе у квалификациjама забележио 631,1 круг и као четврти ушао у финале. До финала су дошли репрезентативци шест земаља. Свих осам финалиста турнира у Будимпешти ће се надметати на олимпиjском турниру у Шатеруу.

 Kovacevic sa trenerom Stevanom Pletikosicem.jpg

Наш стрелац jе у првоj половини финала, током првих 12  хитаца, био на другом или трећем месту. После 14. диjаболе пао jе на четврту позициjу. Покушавао jе да ухвати корак за првом троjицом, али ниjе успео да се поправи пласман. Међутим ни у jедном тренутку ниjе дозволио ни да га престигну ривали коjи су били иза њега. После 20. хитаца завршио финале на четвртом месту.

Триjумфовао jе Фатур Густафиjан (Индонезиjа), шампион Азиjе из 2023, са минималним jедним десетим делом круга предности испред некадашњег првака Европе, Патрика Jаниjа (Словачка). На трећем месту завршио jе Мађар Залан Пеклер, победник финала Светског купа у новембру. И на финалу СК у Дохи Ковачевић се пласирао тик иза Пеклера, освоjивши сребрну медаљу.

Ковачевић ће учествовати и у такмичењу малокалибарском пушком из тростава. На припремама у Будимпешти jе и Зорана Аруновић, коjа jе приjављена за надметање ваздушним пиштољем.

Ваздушна пушка, мушкарци, финале: 1. Фатур Густафиjан (Индонезиjа) 253,2, 2. Патрик Jани (Словачка) 253,1, 3. Залан Пеклер (Мађарска) 232,0, 4. Лазар Ковачевић 209,7...Квалификациjе: 1. Густафиjан (Индонезиjа) 633,5... 4. Ковачевић 631,1...

Tagovi

Komentari (0)