СТРЕЉАШТВО: Српске наде на окупу у Смедереву

СМЕДЕРЕВО, 19.март (ССС) – Смедерево ће предстоjећег викенда бити домаћин стрелцма кадетског и узраста млађих jуниорки и jуниора.

 Sportska hala Smederevo.jpg

На стрелишту у смедеревском спортском центру биће одржано Првенство Србиjе стандардним ваздушним оружjем у Б програму.

Такмичење jе подељено у два дана. У суботу су надметања пушком. Програм почиње у 9 часова, а финала су у 17 (млађи jуниори) и 18 часова (млађе jуниорке). У кадетскоj конкуренциjи нема финала, коначан пласман се одређуjе на основу квалификационог дела такмичења.

StrelisteSmederevo.jpg

Другог дана за медаље ће се борити млади стрелци пиштољем. Први пуцњи зачуће се око 10 часова, а финала су заказана за 15.30 (млађи jуниори) и 16.30 (млађе jуниорке).

Наредног викенда такмичари овог узраста ће се поново окупити у Смедереву. Треће коло Купа Стрељачког савеза Србиjе у Б програму, коjе jе раниjе било одложено, заказано jе за 27.март, а финале Купа jе, како jе и првобитним календаром било утврђено, дан касниjе.

 

Промене у календару

Због одлагања Светског купа у Чангвону, коjи jе био планиран за другу половину априла, Управни одбор ССС jе, на предлог Стручне комисиjе, усвоjио промене у календару.

Сезона малокалибарским оружjем почеће недељу дана раниjе него што jе предвиђено.

Прво коло Купа Стрељачког савеза Србиjе малокалибарским оружjем у сениорскоj и jуниорскоj конкуренциjи jе заказано за 16-18. април. Друго коло ће бити одржано наредног викенда (23-25. април), а треће од 7. до 9. маjа.

 

Термин финала Купа остаjе непромењен. Биће одржан првог викенда jуна (5 – 6), после Европског првенства у Осиjеку.

Сва три кола и финале ће бити одржани у Новом Саду.

У истим терминима на стрелишту за ваздушно оружjе на новосадском Саjмишту ће бити организована такмичења у оквиру Купа ССС у гађању из тростава ваздушном пушком за кадете и кадеткиње.

Tagovi

Komentari (0)