СТАЊЕ НА ПУТЕВИМА НАПЛАТНИМ РАМПАМА И ГРАНИЧНИМ ПРЕЛАЗИМА

Апел учесницима у саобраћају да буду посебно опрезни приликом вожње, јер се, према упозорењу Републичког хидрометеоролошког завода Србије, данас (16.11.2019. године) и сутра (17.11.2019. године), у кошавском подручју и на планинама, очекује ветровито време са јаким и олујним југоисточним ветром, који ће имати ударе до 20 m/s, а сутра на подручју јужног Баната и више од 24 m/s. Учесницима у саобраћају саветујемо да користе зимске пнеуматике, поштују ограничења брзине и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

 • Деоница од трокраке раскрснице „Врбас“ до петље „Врбас“ (искључење за ауто-пут) - саобраћај je нормализован. На деоници Врбас (Змајево) – Србобран (Фекетић) изводиће се радови на уређењу банкина и постављању саобраћајне сигнализације и опреме, који ће да буду обезбеђени привременом саобраћајном сигнализацијом док се комплетни радови на рехабилитацији не заврше.
  Молимо све учеснике у саобраћају да поштују ограничење брзине и постављену саобраћајну сигнализацију.
 • Лис – Краварица, на снази обустава саобраћаја због оштећења/отцепљења коловозне конструкције у зони моста преко реке Бјелице. Алтернативни путни правци за путничка возила су локални путеви Лучани – Лопаш и Гуча – Краварица.
  Алтернативни путни правац за теретна моторна возила: државни пут II А реда број 181 Лис – Лучани – Кратовска Стена, државни пут IB реда број 23 Кратовска Стена – Пожега, државни пут I Б реда број 21 Пожега - Ариље
 • Ауто-пут Е-75, у зони наплатне станице „Београд“ - од 04.11.2019. до 17.11.2019. године грађевински радови. За саобраћај ће бити затворене две наплатне траке 01 и 02, у смеру Београд-Ниш.
 • Државни пут I Б реда број 15 и Улица Моше Пијаде у Црвенки - од 29.10.2019. до 31.12.2019. године, радови на побољшању укрсног места, уз наизменично пропуштање возила.
 • Јагодина (Бресје) - Ћуприја (Мијатовац) од кружног тока до насеља Мајур - у току су до 31.12.2019 године, у временском периоду 07.00 – 17.00 часова, радови на ургентном одржавању пута. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила.
 • На наплатним станицама на аутопутевима у Републици Србији нема задржавања возила.
 • Према информацијама Управе граничне полиције:
  -на граничнoм прелазу Хоргош, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 90 минута.
  На осталим граничним прелазима Републике Србије нема задржавања.

 

 

 

putevisrbije_8.png

 

Нормализација саобраћаја на делу државног пута I Б реда број 15,

 деоница Врбас – Србобран

 

ЈП „Путеви Србије“ Вас обавештава да је од 15.11.2019. године, од 18.00 часова, нормализован саобраћај на  делу државног пута I Б реда број 15, деоница од трокраке раскрснице „Врбас“ до петље „Врбас“ (искључење за ауто-пут).

На деоници Врбас (Змајево) – Србобран (Фекетић) изводиће се радови на уређењу банкина и постављању саобраћајне сигнализације и опреме, који ће да буду обезбеђени привременом саобраћајном сигнализацијом, док се комплетни радови на рехабилитацији не заврше.

Молимо све учеснике у саобраћају да поштују ограничење брзине и постављену саобраћајну сигнализацију.

 

Продужетак радова на државном путу I Б реда број 22, деоница Заграђе-Горњи Милановац, на мосту преко потока Гарибовац-Лукића мост

 

ЈП „Путеви Србије“ Вас обавештава да се продужавају радова до 01.04.2020. године, на мосту преко потока Гарибовац-Лукића мост, на државном путу I Б реда број 22, деоница Заграђе-Горњи Милановац.

Радови се изводе на десној страни моста. Саобраћај на мосту се преусмерава на леву саобраћајну траку (смер према Горњем Милановцу) и одвијаће се наизменичним пропуштањем возила, помоћу семафора.

Након завршетка радова на десној страни моста, сигнализација се измешта, радови ће се изводити на левој страни моста, а саобраћај се преусмерава на десну страну моста и одвијаће се двосмерно, двема саобраћајним тракама.

Радови ће бити обезбеђени привременом саобраћајном сигнализацијом и опремом.

 

Радови на делу државног пута I А реда број 1,

петља „Параћин“

ЈП „Путеви Србије“ Вас обавештава да ће се 16.11.2019.године од 07.00 до 19.00 часова, изводити радови на постављању портала на делу државног пута I А реда број код петље „Параћин“, у оба смеру.

У току извођења радова, за саобраћај ће бити затворене зауставна и возна саобраћајна трака, а саобраћај ће се одвијати претицајном саобраћајном траком.

Радови ће бити обележени адекватном саобраћајном опремом и сигнализацијом.

Молимо учеснике у саобраћају да поштују постављену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

 

Задржавања возила на наплатним станицама

ЈП „Путеви Србије“ Вас обавештава да нема задржавања возила на наплатним станицама на аутопутевима Републике Србије.

Ступањем на снагу новог закона о безбедности саобраћаја на путевима пооштрена је казнена политика за велики број прекршаја у саобраћају, стога апелујемо да сви учесници у саобраћају, због своје безбедности и безбедности других учесника у саобраћају, поштују саобраћајне прописе и прилагоде брзину кретања условима на путу.

 

 

Јавно предузеће „Путеви Србије

Tagovi

Komentari (0)