СТАЊЕ НА ПУТЕВИМА, НАПЛАТНИМ РАМПАМА И ГРАНИЧНИМ ПРЕЛАЗИМА

21.07.2021. СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ 

putevi_srbije_2-min.png

 

• Стројковце-Барје, до 23.7.2021.г, од 7 до 17 ч, радови на пресвлачењу коловоза асфалтом уз наизменично пропуштање возила.

• Ауто-пут Е-75, петља Водањ – петља Колари, у смеру ка Нишу, до 26.7.2021.г,  радови на рехабилитацији коловоза. Током извођења радова, у смеру Београд - Ниш, за саобраћај затворена претицајна и возна саобраћајна трака, а саобраћај се одвија претицајном саобраћајном траком супротног смера и зауставном саобраћајном траком смера кретања. У смеру Ниш-Београд, за саобраћај затворена претицајна саобраћајна трака, док се саобраћај одвија возном и зауставном саобраћајном траком.

• Бајмок-Сомбор, од 19.7. до 2.11.2021.г, обустава саобраћаја због радова на рехабилитацији државног пута, од излаза из насељеног места Алекса Шантић до улаза у насељено место Светозар Милетић. Алтернативни путни правац је државни пут Бајмок-Пачир-Стара Моравица-Бачки Соколац, Криваја-Горња-Рогатица-Телечка-Кљајићево, Чонопља-Светозар Милетић.

• Горња Трнава – Церовац, код насељеног места Чумић и код превоја Светиња, до 24.8.2021.г, од 7 до 17 ч, радови на делу државног пута. Код насељеног места Чумић, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила, у периоду од 7 до 17ч. Код превоја Светиња, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем током 24 часа. Брзина кретања возила ограничена на 40 km/h.

• Ауто-пут Е-75, од бивше наплатне станице „Бубањ Поток“ до скретања за „ИКЕА“ (петља „Траншпед“) - до 30.7.2021.г, радови на уклапању Крака 3 са новоизграђеном петљом „Бубањ Поток“. Саобраћај у смеру ка Нишу одвија се претицајним саобраћајним тракама оба смера. Саобраћај ка Београду одвија се зауставном и возном саобраћајном траком.
Са Обилазнице око Београда за саобраћај затворен пролазак подвожњаком испод ауто-пута, па се саобраћај са Обилазнице око Београда, у смеру ка Београду, одвија преко петље Траншпед.
Молимо све учеснике у саобраћају да прилагоде брзину кретања условима на путу и да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију.

• На наплатним станицама на аутопутевима у Републици Србији нема задржавања возила.

• Према информацијама Управе граничне полиције у 17.30 часова:
-на граничном прелазу Хоргош, задржавање на излазу за теретна моторна возила је 240 минута,
-на граничним прелазу Келебија, задржавање на излазу за теретна моторна возила је 240 минута,
-на граничном прелазу Батровци, задржавање на излазу за теретна моторна возила је 180 минута,
-на граничном прелазу Шид, задржавање на излазу за теретна моторна возила је 180 минута,
-на граничном прелазу Бездан, задржавање на излазу за теретна моторна возила је 120 минута,
-на граничном прелазу Увац, задржавање на излазу за путничка моторна возила је 30 минута,
-на граничном прелазу Прешево, задржавање на улазу за путничка моторна возила је 50 минута,
-на граничном прелазу Прешево, задржавање на изазу за путничка моторна возила је 30 минута,
-на граничном прелазу Котроман, задржавање на улазу за путничка моторна возила је 45 минута.
-На осталим граничним прелазима нема дужег задржавања за све категорије возила.

Измена режима саобраћаја на државном путу I Б реда број 23, деоница Трстеник – Попина 

ЈП „Путеви Србије“ Вас обавештава да се изводе радови на ургентном одржавању коловоза, на државном путу I Б реда број 23, на деоници Трстеник - Попина.

До 22.07.2021. године, до 7 часова, омогућено је нормално одвијање саобраћаја, док ће 22.07.2021. године, од 7 до 15 часова, на снази поново бити обустава саобраћаја и саобраћај ће се одвијати алтернативним путним правцима:

Алтернативни путни правац за путничка возила је државни пут II А реда број 187 и државни пут II Б реда број 411 (деоница Трстеник – Угљарево – Врњци).

Теретна моторна возила из правца Краљева, упућују се на државни пут I Б реда број 24 преко Груже и Крагујевца, и потом на II А реда број 183 преко Доње Сабанте, Рековца, Белушића, Падежа и даље према Крушевцу и Појатама. За теретна моторна возила која се крећу из правца Крушевца, државним путем I Б реда број 23 до Трстеника, па даље на државни пут II А реда број 187, преко Угљарева и Стубла до Краљева.

Радови су обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.

Молимо учеснике у саобраћају да прилагоде брзину кретања условима на путу и поштују постављену саобраћајну сигнализацију.

Задржавања возила на наплатним станицама

ЈП „Путеви Србије“ Вас обавештава да нема задржавања возила на наплатним станицама на аутопутевима Републике Србије.

Tagovi

Komentari (0)