СТАЊЕ НА ПУТЕВИМА НАПЛАТНИМ РАМПАМА И ГРАНИЧНИМ ПРЕЛАЗИМА

09.01.2021. СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

 putevi_6.png

• Смањена видљивост због појаве магле:

- Ауто-пут Е-70, гранични прелаз Батровци - петља Добановци,

- Ауто-пут Е-75 петља Нови Бановци - Ресник (тунел Стражевица).

Постоји могућност појаве магле на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.

• Саветујемо учесницима у саобраћају буду посебно опрезни приликом вожње и да прилагоде брзину кретања условима на путу, јер се, према упозорењу РХМЗ-а у недељу, 10.01.2021. године, очекују обилније падавине на југу Србије и на КиМ од 40 до 80 mm, док ће у вишим пределима доћи до повећања висине снега за 30 cm, понегде и више, а у нижим пределима централне, југозападне и јужне Србије за 15 cm. Возачима саветујемо да поштују ограничења брзине и да возе пажљиво, као и да користе зимске пнеуматике и прилагоде брзину кретања зимским условима на путу.

• Београд - Панчево, Панчевачки мост, до 11.01.2021. г, од 22 до 6 ч, радови на демонтажи оштећене и уградњи нове еластично-одбојне ограде на мосту (уколико временски услови дозволе). Саобраћај ће се одвијати левом слободном саобраћајном траком, у оба смера.

•Територија Зајечара: Учестали одрони дуж нестабилних камених косина у клисурама, усецима,највише их има на путу IB- 34 где се саветује опрезна вожња и придржавање саобраћајне сигнализације, која обавештава о одронима. Голубац – Доњи Милановац, саобраћај се одвија нормално, након уклањања одрона.

• Петља Појате - Ћићевац, постављање привремене саобраћајне сигнализације за потребе обезбеђивање улаза и излаза са градилишта током извођења припремних радова у склопу ауто-пута Е-761, деоница Појате – Крушевац, сектор 1. Молимо учеснике у саобраћају да поштују ограничење брзине. Привремена саобраћајна сигнализација биће важећа до 31.01.2021.године.

• На наплатним станицама на аутопутевима у Републици Србији нема задржавања возила.

• Према информацијама Управе граничне полиције у 17.15 часова:
- на граничном прелазу Прешево, на улазу, задржавање за путничка моторна возила је 20 минута, на улазу, задржавање за аутобусе је 30 минута,
- на граничном прелазу Хоргош, на излазу, задржавање за путничка моторна возила је 30 минута, 
- на осталим граничним прелазима нема дужих задржавања возила.

Tagovi

Komentari (0)