СТАЊЕ НА ПУТЕВИМА НАПЛАТНИМ РАМПАМА И ГРАНИЧНИМ ПРЕЛАЗИМА

23.03.2020. СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ - 17.35

 

naplatne_stanice_18-min.jpg

Одложени радови на државном путу II А реда број 119, деоница Раковац - Нештин

ЈП „Путеви Србије“ Вас обавештава да се због најављених лоших временских услова одлажу радови на редовном одржавању државног пута II A реда број 119, на деоници Раковац – Нештин, чији почетак је био најављен за 24.03.2020. године.

Јавност ће бити благовремено обавештена о новом датуму почетка извођења радова. 

 • Саветује се опрез приликом вожње и прилагођавање брзине кретања условима на путу, јер се, према упозорењу Републичког хидрометеоролошког завода, у периодуод 23.03.2020. г. до 25.03.2020. г, очекује стварање снежног покривача у већини крајева Србије, а посебно на планинама и у нижим пределима источне Србије. Формирање снежног покривача очекује се и на територији Београда.

Такође, према упозорењу, у уторак, 24.03.2020. г, услед јаког ветра, очекује се стварање снежних наноса, нарочито на истоку Србије и у планинским пределима.

Слабљење и постепени престанак снежних падавина очекује се током дана у среду, 25.03.2020. г.

Екипе путара су на терену и спремне су да реагују по потреби.

Возачима саветујемо да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, треба да возе опрезно и пажљиво.

 • Забране за шлепере и камионе са приколицом су на снази на следећим путним правцима:
  Мионица - Брежђе - Дивчибаре - Каона, преко Дивчибара; Дебрц - Бањани - Уб - Новаци - Коцељева - Шабачка Каменица - Доње Црниљево - Осечина - Гуњаци - Пецка - Љубовија, преко Прослопа; Ваљево - Поћута - Дебело брдо, преко Дебелог брда; Ваљево - Лелић - ПЗП Ваљево/Пожега, преко Мравињаца; Јошаничка Бања - Копаоник; Нови Пазар - Дежева - Шароње - Одвраћеница; Дубац - Ивањица (Каона); Преко Брдо - ПЗП Ивањица/Нови Пазар; ПЗП Ивањица/Нови Пазар - Одвраћеница - Преко Брдо; веза са државним путем 197 - Куманица - Глеђица; Копаоник - Рудница; ПЗП Крушевац/Нови Пазар - Копаоник.
 • Ситни одронидуж нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима. Највише их има на Ђердапској магистрали где се саветује опрезна вожња и придржавање саобраћајне сигнализације, која обавештава о одронима.
 • Постоји могућност појаве магле на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.
 • Панчевачки пут („Политика-штампарија“) – петља Ковилово, од 08 до 15 ч, радови на стубовима јавне расвете, у разделном појасу, до 31.03.2020. г. На краћој деоници заузета крајња лева саобраћајна трака, а саобраћај се несметано одвија у средњој и крајњој десној траци.
 • Ауто-пут Е-70, између чеоне наплатне станице Шид и искључења за Шид, смер гранични прелаз Батровци-Београд, радови на рехабилитацији пута. Саобраћај се одвија двосмерно на левом полупрофилу ауто-пута иније омогућено искључење са ауто-пута за Шид, на петљи Адашевци, из правца граничног прелаза Батровци - возила се упућују на петљу Кузмин. На петљи Адашевци у функцији je укључење ка граничном прелазу Батровци из правца Шида.
 • На наплатним станицамана аутопутевима у Републици Србији нема задржавања возила.
 • Према информацијама Управе граничне полицијеу 17.15 часова:
  -на граничном прелазу Батровци, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 60 минута.
  На осталим граничним прелазима нема задржавања.

                                    

 

Саветујемо да сви учесници у саобраћају, због своје безбедности и безбедности других учесника у саобраћају, поштују саобраћајне прописе и прилагоде брзину кретања условима на путу.

 

Tagovi

Komentari (0)