СТАЊЕ НА ПУТЕВИМА И ГРАНИЧНИМ ПРЕЛАЗИМА

 

 • Mост Газела, потез од „Сава центра“ до петље „Мостар“, у смеру ка Нишу, 27.10.2019. године, од 08.00 до 12.00 часова, изводиће се радови на скидању саксија са стубова јавне расвете, У току извођења радова за саобраћај ће бити затворена претицајна саобраћајна трака, а саобраћај ће се одвијати возном и зауставном саобраћајном траком. Молимо учеснике у саобраћају да прилагоде брзину кретања условима на путу.
  putevisrbije_8.png

  •Ауто-пут Е-75, Баточина – Јагодина, смер Ниш-Београд, радови на санацији оштећеног коловоза, до 31.10.2019.године, до 19.00 часова. Саобраћај из правца Ниша ка Београду је преусмерен преко постојећих службених пролаза, на двосмерно одвијање саобраћаја на правцу Београд-Ниш.
  •Ауто-пут Е-75, рехабилитацијa моста преко пута Смедеревска Паланка – Крњево, смер Београд-Ниш, до 01.11.2019.године. За саобраћај је привремено затворена десна коловозна трака, а саобраћај се одвија двосмерно левом коловозном траком.
  •Петља Орловача - Рушањ - до 11.11.2019.године, радови на санацији клизишта. Саобраћај се одвија делимично отежано, на краћој деоници пута. Затварене су две од три саобраћајне траке (десна у смеру ка Београду) на деоници од 100 метара.
  •Ћелије-Жупањац - у току су радови на санацији коловозног застора до 15.11.2019. године, у временском периоду од 07.00 до 17.00 часова.У току извођења радова саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила.
 • Молимо учеснике у саобраћају да поштују постављену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу, посебно на делу ауто-пут Е-75, Инђија-Марадик, где се до 01.11.2019. године изводе радови на санацији коловозне конструкције у левој коловозној траци.
 • Саобраћај се одвија двосмерно десном саобраћајном траком, успорено уз ограничење брзине од 60 км/ч


 • На наплатним станицама на аутопутевима у Републици Србији нема задржавања возила.
 • Према информацијама Управе граничне полиције од 07.40 часова:
  -на граничном прелазу Батровци, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 120 минута.
  На осталим граничним прелазима Републике Србије нема задржавања.

 

Ступањем на снагу новог закона о безбедности саобраћаја на путевима пооштрена је казнена политика за велики број прекршаја у саобраћају, стога апелујемо да сви учесници у саобраћају, због своје безбедности и безбедности других учесника у саобраћају, поштују саобраћајне прописе и прилагоде брзину кретања условима на путу.

 

 

 

Информативни центар

Сектора за управљачко-информационе системе у саобраћају ЈП „Путеви Србије“

Tagovi

Komentari (0)