Спортисти Тима Србиjа отпутовали jутрос на ЕYОF Банска Бистрица 2022

Спортисти Тима Србиjа отпутовали jутрос на ЕYОФ Банска Бистрица 2022! Млади такмичари Србиjе рано jутрос кренули су аутобусом на XVI Европски олимпиjски фестивал младих коjи ће се одржати у периоду од 24. до 30. jула 2022. Домаћин ће бити словачки град Банска Бистрица, у организациjи Европских олимпиjских комитета.

 image2.jpeg

Поводом поласка такмичара пут Банске Бистрице, председник ОКС Божидар Маљковић jе изjавио:

Свако од вас ће водити своjу борбу на борилишту – паркету, струњачи или базену, али оно што jе наjважниjе jе да jедни другима будете наjвећа подршка и додатни ветар у леђа. То jе таjна коjа отвара врата наjвећим спортским успесима. Само тако донећете себи и Србиjи медаљу више и разлог више за вашу и радост свих нас. Ви сте наша спортска будућност, наследници великих шампиона!“

Европски олимпиjски фестивал младих jе намењен младим спортистима узраста од 14 до 18 година. Зимско и летње издање овог такмичења се одвиjаjу у двогодишњим циклусима, у непарним годинама. ЕYОФ у Банскоj Бистрици првобитно jе требало да буде одржан прошле године, али jе због епидемиjе Цовид 19 вируса одложен за годину дана.

 

Церемониjа отварања

Свечано отварање ће се одржати у недељу, 24. jула, са почетком у 20.30 часова код спомена обележjа Словачком народном устанку. Церемониjа отварања садржаће музичко-сценски програм са елементима словачке традициjе и културе. Та свечаност представљаће занимљив програм са парадом учесника, поздравним говорима званичника, и као наjсjаjниjи моменат вечери биће подизање олимпиjске заставе и паљење олимпиjског пламена.

Свечану церемониjу отварања можете погледати уживо на саjту Олимпиjског комитета Србиjе у недељу од 20.30 часова. Наши млади такмичари, њих 59, имаће прилику да се надмећу у 8 грана спортова, и то у атлетици, бадминтону, бициклизму, џудоу, спортскоj гимнастици, кошарци, одбоjци на песку, пливању. Такмичења почињу у понедељак, 25.jула 2022. године.

По први пут на летњем Европском олимпиjском фестивалу младих, а по угледу на Олимпиjске игре у Токиjу, свака земља ће имати два носиоца заставе (jедну девоjчицу и jедног дечака). Спортска комисиjа Олимпиjског комитета Србиjе донела jе одлуку да заставу Србиjе на церемониjи отварања носе Нина Мандовић(одбоjка) и Миљан Радуљ (џудо).

 

Tagovi

Komentari (0)