СНП: Премијера представе Велика очекивања

Комад  Велика очекивања, Ђорђа Писарева режији Душана Мамуле биће премијерно изведено у уторак, 23.фебруара, на Камерној сцени у 19.00 часова.

Драматизацију је радио ауторски тим, драматурзи су Стефан Исаковић и Никола Давић, сценограф Андреја Рондовић, костимограф Сенка Раносављевић, музички сарадник Никола Давић.

Играју: Александар Петковић, Вукашин Ранђеловић, Алиса Лацко, Милица Грујичић и Федор Ђоровић.

 VELIKA OČEKIVANJA.jpgФото: Промо СНП

 

Реч редитеља

У Писаревљевој приповеци „Велика очекивања” пронашао сам један занимљив мотив са којим сам пожелео да се поиграм. Наиме, то је била „интернет“ љубав коју је требало преточити у реалност кроз сусрет уживо. Причу сам позиционирао у блиску будућност у којој ће креација дигиталног аватара, вероватно, бити део свакодневице, као што је данас, нпр. профил на Фејсбуку. Упустио сам се у пловидбу са заиста дивном и крајње посвећеном екипом, а резултат тога је написан преднаставак „Великих очекивања”, драма „Очекивања”, којој је сваки члан ауторске екипе подарио своју перспективу, ондосно перспективу лика којег тумачи. А, сам спој оба „Очекивања“ повешће гледаоце у „интернет“ романсу и дочарати нам предности и мане живота са оне стране линије (on line), као и тежину преласка из једног света у други (on line и off line).
Модеран поглед на појам аватара, односно отелотворења корисника на дигиталној платформи поредили смо са појмом „Аватар“ са духовне стране, односно отелотворења Божанства на Земљи, или у ширем смислу, човека који живи у контакту са собом. Отварајући ова питања, у представу нам се „ушетао“ лик Природе која помаже главном лику да интегрише своју персону (односно дигиталног аватара) и да дође у контакт са људским, односно у контекст са самим собом.

Душан Мамула

Tagovi

Komentari (0)