Скок Николине Пеjатовић до сребра и личног рекорда

Николина Пеjатовић jе скоком у вис на ЕYОФ-у у Банскоj Бистрици освоjила сребрну медаљу и успела jе да обори два пута своj лични рекорд. Први jе оборила резултатом 180, а други пут 182 и тим резултатом осваjа сребрно одличjе. Николина jе ученица гимназиjе и атлетичарка АК “Полет” из Приjепоља. У наставку текста можете прочитати Николинину изjаву у вези свог учешћа на Европском олимпиjском фестивалу младих, освоjеноj медаљи, као и плановима за наредни период.

 atletika_pejatovic_11.jpg

Николина Пеjатовић

Какви су ти утисци сада кад jе такмичење готово? Остварила си фантастичан резултат, и другу медаљу у атлетици за Тим Србиjа на овом такмичењу. 

Сада, пар дана након такмичења, могу да кажем да сам пресрећна и презадовољна што сам успелада се изборим за jош jедну медаљу за Тим Србиjа. Желела бих да додам да ово било jедноневероватно искуство коjе ћу памтити.

У току jедног такмичења чак два пута си поправила лични рекорд. Када си то успела први пут, шта си рекла себи да би наставила jош боље?

Обарала сам два пута лични рекорд током такмичења, први пут то било 180, емоциjе су ми тадаподивљале и осећала сам се као да сам на седмом небу. Међутим ту су били моj тренер и селекторнаше репрезентациjе коjи су на неки начин успели да ме врате у реалност и у колосек. Њихове речису биле да треба да се осећам као да сам сама на тренингу, сама на стадиону, да не обраћам пажњуни на шта и ни на кога око себе, и то ми jако помогло.

 atletika_pejatovic_75.jpg

Николина Пеjатовић

Како ти се свидео стадион, такмичење, атмосфера током такмичења?

Стадион био феноменалан као и атмосфера на њему, а само такмичење било неизвесно до самогкраjа. Jако ми значила подршка публике са трибина.

Каква jе била атмосфера у тиму Србиjа? 

Атмосфера увек била позитивна, било смо ту jедни за друге, држали смо се заjедно у лошим идобрим тренуцима.

 atletika_pejatovic_04.jpg

Тим Србиjа

Да ли си стекла нова приjатељства? 

Упознала сам доста нових људи и стекла доста нових приjатељстава коjа ће, надам се опстати инаставити се.

Осим осваjања медаље, шта ће ти бити у наjлепшем сећању са овог такмичења?

Поред такмичења и поред церемониjе додела признања, дефинитивно ћу памтити и дружење, путовање и славље у нашем тиму после освоjених медаља и постигнутих резултата.

 atletika_pejatovic_88.jpg

Николина Пеjатовић

Коjи су твоjи планови за будућност? 

Што се тиче ове сезоне, полако приводимо краjу, и следеће се надам учешћу на европскомпрвенству за jуниоре на предстоjећем летњем ЕYОФ-у и на балканским првенствима.

 

Tagovi

Komentari (0)