Шахисти - Словена - прваци Србије

Шахисти румског ШК "Словен"поново су прваци Србије и ово им је друга титула у последње три године. Државно првенство Србије се играло у Суботици, од 22. августа до 1. септембра, а румски "Словен" је у 11 одиграних кола остварио осам победа, два ремија и један пораз.

 

sahslovenprijem19a_590_393_100.jpg

Шампионе Србије данас су у Градској кући угостили начелник Општинске управе Душан Љубишић и члан Општинског већа задужен за спорт Александар Бундало. Они су у име Општине Рума честитали "Словену" на великом успеху, клубу који је и овог пута, као и 2017. године, до пехара стигао тријумфима против свих највећих ривала.

У великом спортском успеху су учествовали: Сергеј Рубљевски, Игор Миладиновић, Драган Косић, Иван Иванишевић, Мирољуб Лазић, Мирослав Миљковић, Гојко Лакетић, Горан Косановић и капитен Драган Тешић.

 prvacisrbijesahisti2019a.jpg

Шахисти румске екипе у досадашњој каријери имају више него завидне резултате, а треба истаћи да је Иван Иванишевић актуелни државни првак Србије у појединачној конкуренцији, те да је Сергеј Рубљевски тренутно и тренер женске репрезентације Русије.

На пријему у Градској кући председник ШК "Словен" Живко Матијевић се захвалио Општини Рума на великој подршци у последњих неколико година, најавивши да ће "Словен" наредне године ићи на одбрану титуле.

Tagovi

Komentari (0)