Разгледање Београда: ОД НЕОЛИТА ДО ГИНИСА

„Глоб Метрополитен Тоурс“ у сарадњи са ТОБ-ом представља ново разгледање Београда са редовним поласцима суботом:

Прво, једино и јединствено ОД НЕОЛИТА ДО ГИНИСА

Винча – Радмиловац – Гроцка – Авала – Музеј ракије Бојковчанка

 

 

Као резултат посете Туристичке организације Београда и представника агенције „Глоб Метрополитен Тоурс“ Гроцкој, најављена је новинарска промо-тура која има за циљпредстављање и успостављање нове туристичке излетничке дестинације.  Излетничка тураповезује неколико дестинација општине Гроцка, под називом ОД НЕОЛИТА ДО ГИНИСА:

 Grocka na Dunavu-min.jpg

Излетничка тура повезује неколико грочанских дестинација, под називом ОД НЕОЛИТА ДО ГИНИСА:

 

„Све највеће цивилизације развијале су се на обалама река. На само 15 км од центра Београда, на обалама моћног Дунава, налази се прва неолитска метропола – Винча. На овом излету ћемо сазнати како се живело у неолиту, шта се јело и пило, каква је била мода 5200 год. п.н.е.

Након обиласка водимо вас у Рајске вртове Пољопривредног факултета – Огледно добро „Радмиловац“. Образовни и научни полигон за све који воле воду и живи свет у води и око ње. Простор на коме се може стећи ново знање, озбиљно истраживање или само уживати.

Настављамо до центра Гроцке, која са поносом чува стари варошки дух: калдрмисану Чаршију, прелепе куће из 19. века, међу којима лепотом плени Ранчићева кућа, и Легате знаменитих личности.

Пут нас води до Авалског торња, одакле се пружа најлепши поглед на целу Шумадију. Одлазак у Музеј Ракије Бојковчанка. Овај јединствени музеј српске шљивовице пружа могућност да се на једном месту детаљно упозна са историјом и традиционалним начином производње српске ракије, да се виде 2 Гинисова рекорда, највећа „ручно дувана боца ракије слободне форме“, „која је била светски шампион и највећа српска традиционална капа шајкача“, као и да се спознају тајненајквалитетније српске ракије која је завршила на свих 5 континената, али и на Руској свемирској станици „МИР“. Домаћа закуска и неограничено тестирање различитих врста, најквалитетније ракије.

С поносом вам представљамо програм који је урађен уз подршку изузетних сарадника: кустоса Драгана Јанковића (Музеј града Београда – археолошко налазиште Винча), проф. др Зорана Марковића (Пољопривредни факултет – Огледно добро Радмиловац), кустоса Зорице Атић(директора Центра за културу општине Гроцка), власницима и менаџменту дестилерије Бојковчанка.“

Место и време поласка промотивне туре за новинаре биће благовремено најављено и организовано са Трга Николе Пашића, са стајалишта за туристичке аутобусе.

 

Зорица Атић

Tagovi

Komentari (0)