Рус нови дефанзивни координатор Вепрова

Руски стручњак Иља Кравцов нови jе дефанзивни координатор крагуjевачких Дивљих вепрова.

Оваj 34-годишњак jе наjвећи део играчке кариjере провео у Грифинима из Санкт Петербурга, уз двогодишњи излет у jапански тим Tokyo Bullseyes, коjи се такмичи у X1 лиги, jедноj од наjjачих на свету.

 ilja-kravcov-820x394.jpg

Тренерску кариjеру, сасвим логично, започео jе као дефанзивни координатор Грифина, а упоредо jе пет сезона као главни тренер водио и женски тим из овог града, коjи се такмичио у наjjачоj лиги Финске. Од 2014. jе селектор женске репрезентациjе Русиjе, док jе у мушкоj репрезентациjи две године радио као тренер лаjнбекера и помоћник дефанзивног координатора. Протеклу годину провео jе у Шведскоj, у тимовима Upplands-Bro Broncos i Stockholm Mean Machines.

– Све што сам чуо о Вепровима од бивших играча и противника било jе заиста невероватно и веома сам срећан што сам постао део ове организациjе. У то сам се уверио када сам дошао. Нема шансе да вам се не свиди Србиjа и гостопримство српског народа. Тим jе у потпуности испунио сва моjа очекивања и моjе досадашње искуство у Крагуjевцу jе у наjмању руку невероватно – рекао jе Кравцов.

Руски стручњак додаjе да jе од самог почетка имао велику жељу да дође у Вепрове, jер Крагуjевчани у Европи важе за jедан од 20 наjбољих тимова. Он jе чак одлучио и да се потпуно пресели у Србиjу и настави живот у Крагуjевцу.

– Jедна од ствари коjа ме jе код Вепрова одушевила и далеко пре него што сам дошао овде, jесте што jе тако мала заjедница попут Крагуjевца успела да направи тим на тако високом нивоу, не само кроз осваjање националних титула, већ и добро такмичење на континенталну нивоу. Мислим да су по томе Вепрови препознатљиви у Европи – сматра Кравцов.

Вепрови ће ове сезоне играти на два фронта, у домаћоj Првоj лиги и наjjачем европском такмичењу, ЦЕФЛ лиги.

– Ниво фудбала у Србиjи jе jако добар и тимови из ове земље су одувек били конкурентни у интернационалним такмичењима. У домаћем шампионату ништа осим титуле не долази у обзир када су Вепрови у питању, док у ЦЕФЛ-у имамо сjаjне противнике и могућност да се меримо са наjбољима у Европи. То ће нам помоћи да видимо где се налазимо и шта jе потребно да дођемо до самог врха – закључио jе Кравцов.

 

Tagovi

Komentari (0)