РОЂЕНДАН ПАН ТЕАТРА

Дечиjе позориште Пан театар ће у недељу, 07. априла 2023. године у 12х прославити своj 26 рођендан,  више од четврт века рада. Простор ће бити тематски украшен тако да ће се деца осећати као да улазе у баjку. Малишане ћемо обрадовати премиjером представе: „Три прасета“, Маскенбалом након представе, послужењем и поклонима за свако дете при изласку из позоришне сале, а од 14х-15х jе креативна радионица под називом „Лутком до игре“ коjа jе потпуно бесплатна, али jе за њу потребна приjава путем поруке на броj 0693050173 (због ограничених места). 

DAC_4447.jpg 

Пан театар jе jедно од наjмлађих позоришта у Београду, коцепциjски jе опредељено да ради програме за децу и младе. Поред тога што 26 година едукуjе и забавља дечиjу публику, Пан театар jе и  jедино репертоарско дечиjе позориште коjе се само финансира, уз повремену подршку државних и градских институциjа( кроз конкурсе).

11.новембра 2023. године jе отворена и камерна вечерња сцена коjа носи име ,, Михаjло Викторовић’’ коjа такође има редован репертоар петком, суботом и недељом.

Поред редовног репертоара у оквиру позоришта ради омладински драмски студио коjи похађа велики броj деце и омладине, а од недавно ради и вечерња сцена.

За ових 26 година, трудили смо се да наша деца уживаjу у позоришту, кроз игру и глумачку вештиниу развиjали смо њихову машту, едуковали их и васпитавали, радовали се игри и чарима уметности. Наша основна идеjа била jе да децу кроз представе учимо да буду добри и племенити људи.

Веруjемо да ће неко имати слуха и  наћи начин да траjно обезбеде живот нашег  позоришта, кроз коjе jе прошао велики броj родитеља и деце, и тиме омогућити новим генерациjама да уживаjу у нашим представама.

За ових 26 годуна Пан театар jе учествовао на многим домаћим и међународним фестивалима (Кина, Канада, Немачка, Аустриjа, Холандиjа, Норвешка, Република Српска...) са коjих jе донео низ значаjних награда.

Tagovi

Komentari (0)