ПОВРАТАК ГЛУМИЦЕ ИВАНЕ ЖИГОН НА СЦЕНУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА У БЕОГРАДУ

Веома брижљиво је редитељка Ивана Вујић  бирала улогу којом ће се првакиња драме  Ивана Жигон вратити на сцену своје матичне куће.

У представи “Иранска конференција” веома актуелног  руског писца Ивана Вирипајева Ивана Жигон игра улогу иранске песникиње, која снагом уметности одговара на отворена питања  која намеће данашња цивилизација.

 iranska-konferencija-ivana_zigon_1.jpg

Повратак Иване Жигон догодиће се 13. марта на Сцени „Раша Плаовић” (20.30 ч), а у намери да се управо њеном  интерпретацијом ове улоге, у којој наступа и пева на персијском језику, најави велики празник пролећа који се у Ирану слави као Нова година (видео материјал можете погледати коришћењем следећег линка: https://drive.google.com/file/d/1_i8QeQ51Ao6cPAYK2lqhthhWR28Wk5x1/view?usp=sharing​ )

У представи играју: Радмила Живковић, Ивана Жигон, Небојша Кундачина, Слободан Бештић, Вања Милачић, Гојко Балетић, Маја Кундачина, Зоран Ћосић, Богдан Богдановић, Бојана Бамбић и као учесници видео конференције, Душан Матејић, Ива Милановић и Теодора Драгићевић.

Драму Ивана Вирипајева „Иранска конференција“  у преводу Сање Милић, режирала је Иване Вујић, која је урадила идејно решење сценографије и одабир музике за представу. Драматруг је Љубинка Стојановић, а ауторски тим чине још и  костимограф Душица Кнежевић, сценски говор Љиљана Мркић Поповић, сценски покрет Соња Вукићевић, видео рад Светлана Волиц и сценограф реализатор Јасна Сарамандић. 

Представа је премијерно  изведена 9. марта на Сцени „Раша Плаовић“, што је уједно и прво извођење ове драме у Србији, а играли су  Радмила Живковић, Вјера Мујовић, Небојша Кундачина, Слободан Бештић, Вања Милачић, Гојко Балетић, Маја Кундачина, Зоран Ћосић, Богдан Богдановић, Бојана Бамбић и као учесници видео конференције, Душан Матејић, Ива Милановић и Теодора Драгићевић.

 

 


Татјана Костадинов
Маркетинг

Tagovi

Komentari (0)