ПРЕМИЈЕРНО ЈАВНО ЧИТАЊЕ ДРАМЕ HYPE

НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ ПОДРЖАВА МЛАДЕ АУТОРЕ И ТИМ ПОВОДОМ БИЋЕ ОДРЖАНО ПРЕМИЈЕРНО ЈАВНО ЧИТАЊЕ ДРАМЕ „HYPE“, КОАУТОРА ИВОНЕ РИГЕР И НЕМАЊЕ НОВАКОВИЋА

Премијерно јавно читање драме „HYPE", у коауторству Ивоне Ригер и Немање Новковића, биће одржано 3. марта (19,00) на Сцени „Раша Плаовић".

 hype.jpg

У подели су Слободан Бештић (Отац), Данијела Угреновић (Мајка), Хаџи Ненад Маричић (Алфа), Вања Ејдус (Сара), Бојан Кривокапић (Никон а.к.а. Ниткофф), Бојана Ђурашковић (Стела а.к.а. Сенка 1) и Зорана Бећић (Луна а.к.а. Сенка 2).

Комад „HYPE" обрађује свет дигиталне и артифицијелне будућности, одржаван и контролисан од стране елитистичких породица скривених дубоко у утроби земље. Осуђени на заједнички живот, они перпетуирају културу насиља која меље све цивилизацијске тековине, и рециклира их у нову стварност умрежену кроз свеприсутно око камере.

Сукоб генерација у коме страда женска другост, манифестује се као експлозија различитих језичких регистара, који од поетског, преко академског, колоквијалног, пропагандног, па све до корпорацијског и језика информационих технологија, зидају кулисе породичне бруталности.

Ивона Ригер, дипломирала је позоришну и радио режију на Факултету драмских уметности у Београду а магистрирала Performing arts у Хамбургу. Поље њене праксе, осим позоришта и радија, обухватају савремени плес и перформанс.

Немања Новковић, магистрирао је Немачки језик и књижевност на Freie Universität у Берлину. Пише поезију, прозу, позоришне комаде и колумниста је за неколико швајцарских часописа. Драма HYPE је други текст на коме Ригер и Новковић сарађују као коаутори и који истовремено пишу на оба језика, немачком и српском.

Улаз је слободан.

Маркетинг Народног позоришта

Tagovi

Komentari (0)