ПРВА МЕЂУНАРОДНА СЕНИОРСКА ТИТУЛА ЗА ТОМИЋА И ВИТМАНОВУ

- Млади српски репрезентативци Михаjло Томић и Анђела Витман освоjили титулу у мешовитим паровима на турниру Светског сениорског купа, Cyprus International 2021, коjи jе од 14. до 17. октобра 2021. одржан у Никозиjи -

 Pobednicko postolje.jpg 

На Cyprus International 2021, коjи jе од 14. до 17. октобра 2021. одржан у Никозиjи на Кипру, искована jе нова медаља Светског купа и то наjсjаjниjа. Главне роле овога пута припале су осамнаестогодишњем Михаjлу Томићу и шеснаестогодишноj Анђели Витман, коjи су до наjвишег постоља стигли у мешовитим паровима. Наш пар jе првобитно био постављен за друге носиоце па су такмичење започели у другом колу победом над Бугарима Боjчинов / Иванова (2:0). У четвртфиналу су савладали словачку комбинациjу Хорак / Варгова (2:0), да би пласман у финале остварили сигурном победом над трећим носиоцима, Израелцима Гринблат / Даниленко (2:0). Фантастичну форму наш пар показао jе и игром у финалу у коjем су Томић и Витман у два добиjена сета, резултатом 21:14 и 21:16, победили француски пар Катоен / Погнанте и тиме заслужено освоjили турнир без изгубљеног сета.

 Srpski reprezentativci.jpg

“Пресрећан сам сто смо освоjили прву сениорску титулу са само 18 односно 16 година. Турнир смо освоjили без изгубљеног сета што показуjе на каквом смо нивоу играли. Ова титула jе показатељ да смо на одличном путу и jако сам узбуђен због предстоjећих изазова коjи нас очекуjу. За неколико дана поново наступамо у Чешкоj, а недељу дана касниjе и у Мађарскоj. Захвалио бих се физиотерапеуту наше репрезентациjе коjи ми jе много помогао у санирању повреде леђа до самог одласка на Кипар, спортском психологу коjи ми помаже на терену и ван њега, као и тренерима са коjима смо Анђела и jа дошли до оваквог успеха” – истакао jе Томић.

“Сениорски турнир на Кипру завршила сам са освоjеном златном медаљом у миксу са Михаjлом Томићем. Веома сам срећна због нашег успеха с обзиром на то да нам jе ово прва титула у сениорскоj конкуренциjи, а до ње смо дошли без изгубљеног сета. На овом турниру сам доста научила и увидела на коjим све аспектима треба да унапредимо игру како бисмо остварили jош боље сениорске резултате. Остаjе жал за пропуштеном шансом у женским паровима са Саром Лончар где смо изгубиле од Украjинки коjе су касниjе дошле до финалне фазе такмичења.’’ – изjавила jе Анђела Витман.

 Andjela Vitman, Mihajlo Tomic.jpeg

На турниру на Кипру, Србиjа jе имала jош три представника. Борко Петровић jе у мушком синглу заустављен у првом колу главног жреба од стране Пољака Миколаjа Симановског (2:1). Иван Ковачевић jе у првом колу квалификациjа уписао победу над Французом Едгаром Роуом (2:1), али jе након тога поражен од Шкота Калума Смита (2:1). Сара Лончар jе у женском синглу победама над Бугарком Тањом Ивановом и Енглескињом Мишел Тинг остварила пласман у четвртфинале, што jоj jе био и краjњи домет. Од наше такмичарке, након неизвесног меча у три сета, била jе боља Jасмине Хамза из Италиjе (2:1), потоња другопласирана такмичарка турнира у конкуренциjи жена поjединачно. Лончарева jе са Анђелом Витман наступила и у женским паровима, у коjим су у првом колу поражене од Украjинки Потапенко / Ткач, осваjачица сребрне медаље на турниру у Никозиjи.

 

Влада Републике Србиjе – Министарство омладине и спорта и Олимпиjски комитет Србиjе обезбеђивањем неопходних финансиjских средстава у значаjноj мери су допринели учешћу српског тима на турниру на Кипру.

 

Београд, 18. октобар 2021.                                                                          Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)