Промоциjа књиге Шанел без броjа

Промоциjа књиге "Шанел без броjа"  Jасмине Jевтић, биће одржана у Полету, Цетињска 15 са почетком у 18:30. Одломке из књиге говориће глумац Милош Лазаров, драматург Мина Алексић, а испред издавача Neopress publishing Горан Митрашиновић и уредник Виктор Радун Теон.

 IMG_4801.jpeg

Књига "Шанел без броjа" jе збирка кратких прича, цртица и есеjа, подељених у двадесет jедно поглавље попут поглавља о Жени, о Вол стриту, о Лажи, о Тамо и овде, о Времену, о Паклу, коjа су врло особеног, духовитог и инвентивног начина писања, пуна свежине и полетности jезичког израза, са занимљивим и оригиналним начином обраде тема коjе су витално значаjне за све нас. Књига jе забавна и неоптерећуjућа jер ауторка успева да и наjсложениjе теме тумачи и обjашњава на разумљив, разложан и духовит начин.

 14976823_238313179919002_3887079012927090178_o.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jасмина Jевтић, рођена 1969. године у Београду, завршила jе Академиjу лепих уметности у Београду и запослена jе на телевизиjи. Маjка jе двоjе одрасле деце. Живи и ради у свом родном граду. Шанел без броjа jе њено прво књижевно дело.

 

одломак:

"При преброjавању заброjах jедну главу, мртваца што се противи и виче, копрца ножицама и упире о тло, не хотећи на неизбежно дно. Окаснио на суд, а рачуна на исправни Мефистов суд. Да се барем удави, ил' због хетере уби, да у боjу страда отимаjући се за оно што му не припада. Тако он пред судом на колена пада и хвали своjу реч и животу се нада. Био први ил' последњи, исти ће га зуби поjести. Што jе човек током живота дрскиjи, пред судом jе крхкиjи, jадикуjе и рида за оним уназад, тресу му се колена пред уласком у Хад. Али ће га болети само ово: неће више уживати у богатим ручковима, ноћу се неће потуцати умотане главе по блудилиштима, нити ће више варати младе и наивне слушаоце мудростима и новац од њих измамљивати.."

 

Tagovi

Komentari (0)