Пријем у Кући кошарке за 3на3 европске шампионе

Репрезентација Србије у баскету 3×3, која је у недељу увече на Европском првенству у Паризу освојила златну медаљу и тако трећи пут постала шампион Европе, данас је стигла у Београд. Репрезентативце Михаила Васића, Александра Раткова, Дејана Мајсторовића и Мирослава Пашајлића, као и тренере Марка Ждера и Данила Лукића, селектора Горана Војкића и физиотерапеута Стојана Субашића, као и пре нешто више од месец дана по повратку из Токија са олимпијском бронзом, на аеродрому „Никола Тесла“ дочекали су председник КСС Предраг Даниловић, генерални секретар Златко Болић, потпредседник за мушку кошарку Ненад Крстић, родбина и пријатељи.

 3x3_16.jpg

По одласку са аеродрома, у „Кући кошарке“ је и овог пута организован пријем за наше златне баскеташе.

Троструке освајаче европског злата дочекао је председник КСС Предраг Даниловић.

– Момци свака вам част! Видели смо се недавно овде, искрено, веома сам срећан, дубоки наклон и поштовање, јер знам да је теже одбранити титулу него је освојити… Желео бих да напоменем да се кроз наше национално 3×3 првенство, који већ годинама одлично функционише, стварају и појављују млади играчи, а најбољи пример је наш новајлија Мирослав Пашајлић, који је постао МВП овог Европског прцвенства у Паризу. Дакле, што се тиче младих и добрих 3×3 играча, увек ћемо да их имамо,  због чега сам изнад свега срећан јер не треба да бринемо о будућности. Једино још могу да поновим оно што сам недавно рекао када смо били овде после Олимпијских игара у Токију – Савез је ту за вас и увек ће да буде уз вас, било приватно или када сте у репрезентацији… Увек можете да се ослоните на Савез, имаћете најбоље услове, тако да вам још једном честитам на великом успеху – рекао је Даниловић.

Присутнима се обратио и наш најискуснији репрезентативац Дејан Мајсторовић, који је учествовао у освајању десет од укупно 11 медаља мушке сениорске 3×3 репрезентације Србије.

– Пре свега бих се, у име екипе, захвалио Кошаркашком савезу Србије који нам је током целе године омогућио добре услове за тренинг и да се добро спремимо за Олимпијске игре и Европско првенство. Мислим да смо то вратили на прави начин, донели смо две медаље, овог пута златну… Одиграли смо добар турнир на ЕП, поготово другог дана када смо се фокусирали на дефанзивну игру, примили 17, 13 и 14 поена и заслужено освојили златну медаљу – поручио је Мајсторовић.

Tagovi

Komentari (0)