Представљање потенцијала Инђије на привредном форуму провинције Лјаонинг(Кина)

Долазак једне од највећих светских произвођача гума Тојо тајерс која послује у оквиру Мицубиши корпорације, десет нових инвестиција за 3 године, комунално потпуно уређена индустријска зона, одличан геостратешки положај и пролазак европских коридора кључне су поруке председника општине Инђија Владимира Гака упућене на састанку са привредницима на привредном форуму провинције Лјаонинг на североистоку Кине.

 privredni forum Kina.jpg

Форум је била прилика да се кинески привредници упознају са оним што Инђија нуди инвеститорима као и могућностима пласмана робе и услуга на домаћем и европском тржишту. Привреднике је највише интересовала законодавни процес куповине парцела у индустријској зони, пореска политика и расположивост инфраструктуре.

Имајући у виду да се Србија налази на коридору „Појас и пут“, односно „путу свиле“, заинтересованост Кинеза је била више него велика, што показује и најава да се прва делегација привредника из провинције Лјаонинг очекује до краја године.

Пре наведеног састанка, делегација општине Инђија обишла је неколико компанија које имају амбицију ширења производних капацитета на европском тлу, односно у Србији.

Фотографије обиласка компанија и састанка на привредном форуму можете погледати ОВДЕ.

 

Tagovi

Komentari (0)