ПРЕМИЈЕРА БАЛЕТА АЛИСА  У КОРЕОГРAФИЈИ ДЕЈАНА КОЛАРОВА

Уокви­ру про­јек­та „Мла­ди коре­о­графи“ 25. октобра у 20 часо­ва на Великој сце­ни, пре­ми­је­рно ће бити изве­де­н бале­т „Алиса“  у кореографији Дејана Коларова.

 

Про­је­кат „Мла­ди коре­о­графи” покре­ну­ла  је, пре неко­ли­ко годи­на, дирек­ци­ја  Бале­та Народ­ног позо­ри­шта у Бео­гра­ду са циљем да пру­жи шан­су и отво­ри нови простор младим, кре­а­тив­ним балетским ства­ра­о­ци­ма.

 36034295-466C-4080-8867-4C6AB2E73241.jpeg

Kоларову је као инспирација за представу послужила „Алиса у земљи чуда”, најпознатији комад енглеског књижевника Луиса Kерола, али и једно је од најпознатијих дела дечије фантастике у свету (објављено 1865. године).

„Одувек ми је била жеља да направим представу о нечему што повезује све нас, а то је да све потиче из породице. Породица је та од које све креће и која треба да нам да ветар у леђа да идемо даље, храбро кроз живот”, каже кореограф и редитељ представе Дејан Kоларов.

„Сви ми имамо своје личне борбе које водимо кроз живот и то нас гради као личности, као особе. У раду на представи трудим се да уметници имају своју слободу у стварању ликова. Представа је провучена кроз боју забаве, динамичности , плеса, музике и текста, а све то се ради по мотивима чувеног дела Алиса у земљи чуда Луиса Kерола“, подсећа Kоларов, дугогодишњи први солита Балета Народног позоришта у Београду, где је остварио велики број главних и солистичких улога као подједнако изванредан тумач балетских рола класичног, неокласичног и савременог израза.

C5018FDE-DAEC-47B5-8975-AE07CCAB03E2.jpeg

Подела окупља екипу играча и глумаца коју чине Слободан Бештић, Милица Јевић, Александра Kоларов, Олга Олћан, Сања Нинковић, Милош Kецман и Никола Бианко.

За ову представу своје гласове позајмиле су колеге из сектора Драме, реч је о Вањи Ејдус, Бојани Стефановић, Милошу Ђорђевићу, Ненаду Стојменовићу и Николи Вујовићу што ће, на овај начин, балетски и драмски сектор ујединити, на сцени.

У сарадничкој екипи су Ана Kрстајић (музика), Мина Ћирић (драматург), Срђан Перић (костимограф), Јелена Јанковић (фотограф), Владо Маринковски (свелто) и Јасна Сарамандић (сценографија).

Реприза 5. новембра.

Улазнице су у продаји на благајни и online.

 

 

МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)