Пожаревац се представио на Сајму туризма

Туристичка организација града Пожаревца представила је своју понуду на овогодишњем сајму туризма у Београду, који је одржан од 20. до 23. фебруара, а главна тема презентације је Археолошки парк Виминацијум са својим Авантура парком.

 STE_0232-min.jpg

Присутне је прво поздравио в.д. директора Туристичке организације Града Пожаревца Василије Балдић који је рекао да је Виминацијум ове године у фокусу понуде пре свега због пројекта који је у изради, а односи се на дефинисање Пута римских царева.

„Овај пројекат добија на значају пре свега због уговора који је јуче председник Александар Вучић потписао са Немачком развојном агенцијом ГИЗ о донацији 16,6 милиона евра за културне и туристичке пројекте у Подунављу и источној Србији“, рекао је Балдић.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је поздрављајући госте позвао све оне који нису били у Пожаревцу да дођу и да га посете:

”Уверен сам да ће вам наредни дани и овај штанд Туристичке организације града Пожаревца дати много разлога да то и учините. Фокус који је последњих неколико година град ставио на туризам, поред улагања у инфраструктуру, донео је почетне резултате које желимо још више да унапредимо. Београдски сајам туризма, као један од најзначајнијих у овом делу Европе, донео нам је презентацију природних лепота Пожаревца и околине, али и промоцију значајних личности и догађаја на које смо сви поносни. Ове године, подсећајући и на остале знаменитости, акценат стављамо на Виминацијум и историјски период када је он био на свом врхунцу. Захваљујући тиму на чијем је челу др Миомир Кораћ, овај археолошки парк је пред очима посетиоца готово оживео, приказујући како су живели, радили и борили се тадашњи становници. Представљањем на овом сајму желимо све вас да приволимо да обиђете и оне мање познате делове нашег краја за које сматрамо да ћете заволети на први поглед.”

STE_0293-min.jpg

Професор др Миомир Кораћ је похвалио изглед штанда и начин на који се презентује туристичка понуда Града Пожаревца. Он је рекао да је Виминацијум проглашен за један од 10 најбољих археолошких паркова у Европи. Представио је и бројне садржаје које има Виминацијум са посебним акцентом на авантура парк који је јединствен не само у Србији већ и у региону.

 

Презентацију туристичких потенцијала Пожаревца употпунила је и група Талија која је извела представу у којој су учествовали глумци обучени као легионари и варвари, што је употпунило комплетни доживљај презентације туристичке организације.

Tagovi

Komentari (0)