Потписан уговор о реконструкцији топловода у Малом Зворнику

Нови топловод Малозворничани би требало да добију за годину дана, тачније до краја септембра 2021. године. Уговор о реализацији овог пројекта потписан је у понедељак, 21. септембра, у Министарству рударства и енергетике Републике Србије. Реконструкција топловода биће обављена у оквиру пројекта изградње топлане на биомасу у Малом Зворнику.

ugovor-o-rekonstrukciji-toplovoda.jpg

Према речима директора Јавног комуналног предузећа „Дрина“, које је носилац овог капиталног пројекта, Драгана Чикарића, реконструкција топловода предвиђена је у укупној дужини од око 1.750 метара, а поверена је конзорцијумима предузећа „Kонвар“ доо и „Термо плус“ доо из Београда.

Вредност уговорених радова износи 358.814,27 евра.

Чикарић је навео да је завршетак обнове топловода, у складу са предвиђеном динамиком посла, планиран до краја септембра 2021. године, додајући да ускоро следи потписивање уговора за изградњу подстаница.

Он очекује да ће реконструкција топловодне мреже знатно допринети ефикасности целокупног система грејања у Малом Зворнику и остварењу уштеда енергије.

Према утврђеним задацима и роковима за изградњу топлане на биомасу у Малом Зворнику, 20. јануар 2022. године дефинисан је као датум до којег сви предвиђени радови у оквиру овог пројекта треба да буду завршени.

Рок за пуштање топлане у пробни рад је неколико месеци раније, тачније 01. октобра 2021. године.
Модернизација топловодног система у општини Мали Зворник подржана је од стране Владе Републике Србије, преко Министарства рударства и енергетике и Министарства финансија, средствима из кредита добијеним од немачке KFW банке, са којом наша земља развија пројекат тржишта биомасе у систему даљинског грејања, вредан више од 20.000.000 евра.
Вредност топлане на биомасу која ће бити изграђена у Малом Зворнику је 2.350.000 евра.
Уговор о изградњи топлане потписан је 26. септембра 2019. године, чиме су званично почеле активности на реализацији овог значајног пројекта.

Љиљана Ристановић

ugovor-o-rekonstrukciji-toplovoda 2.jpg

Tagovi

Komentari (0)