Потписани уговори са 200 пољопривредних произвођача и удружења

Пољопривредни произвођачи са територије града потписали су данас уговоре о додели подстицајних средстава.

Из градског буџета за овогодишње субвенције издвојено је око 23 милиона динара.

 LKI_9354.jpg

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је рекао да је за ову намену у 2020. години издвојено још више новца, 36,5 милиона динара. Спасовић је рекао да ће јачањем пољопривредних газдинстава се јача село и мотивишу се људи да остану на својим огњиштима:

”Када смо у граду одлучно кренули да то и искористимо, питали смо струку, консултовали вас и дошли до мера, помоћи и подстицаја којима би оснажили пољопривреднике и пољопривредна удружења. У овој години, од укупних средстава Буџетског фонда за пољопривреду и рурални развој, у Програму подршке, издвојено је за подстицаје 30,2 милиона динара. Према ранг листи корисника до 31.12.2019. године након потисивања уговора о додели подстицаја, исплатиће се више од 23 милиона динара. У 2020. години опредељено је за ову намену још више новца, 36.500.000 динара. Уз мере које доноси град и оне које нуди ресорно министарство, уверени смо да ће сва добро организована пољопривредна газдинства и друштва успети да обнове дотрајалу механизацију и развију своју производњу. Град ће наставити и да индиректним мерама помаже пољопривреднике и радује ме да је једна од првих јавних набавки која ће бити окончана почетком године управо она која се односи на уређење атарских путева. Град Пожаревац заједно са вама прави планове и заједно се радујемо сваком вашем великом успеху јер добро је позната изрека да је јако село један од најверодостојнијих најава јаке државе.”

Славиша Стојковић, председник буџетског фонда за пољопривреду је истакао да ће у 2020. години остати исте мере, али и најавио неке од нових мера са чијом ће се израдом почети одмах након празника.

„Добрим буџетом ће се постићи да још људи буде обухваћено субвенцијама и мерама. Такође у плану је и евентуално одлазак у иностранство како бисмо наша и ваша искуства у погледу савремених технологија унапредили“, рекао је Стојковић.

Tagovi

Komentari (0)