ПЛИВАЊЕ - Нина Станисављевић златна у Орану

Запамтите ово име! Пливачица Нина Станисављевић златна на Медитеранским играма у Орану

 

Нина Станисављевић, талентована млада пливачица из Лесковца, освоjила jе златну медаљу на XИX Медитеранским играма у Орану. Нина има само осамнаест година, а већ jе проглашена за наjбољу пливачицу Србиjе, обзиром да jе на последње одржаном Првенству Србиjе освоjила укупно шест златних медаља. Нина jе jош пре три година показала своj раскошан таленат када jе на Европском олимпиjском фестивалу младих у Бакуу 2019. године освоjила сребрну медаљу у дисциплини 50м слободним стилом. На Медитеранским играма, Нина Станисављевић освоjила jе златну медаљу у дисциплини 50м леђним стилом. Она jе до ове медаље дошла у времену од 28,59 секунди.

 Nina-Stanisavljevic-zlato.jpg

Нина Станисављевић, Медитеранске игре Оран 2022

Данас пре подне, у квалификациjама, Нина jе заузела прво место са резултатом 28,60, што jе наговестило да jе Нина спремна за наjвиши пласман. У финалу jе отпливала готово идентичан резултат, односно jедну стотинку брже и то jоj jе донело заслужену медаљу. 

Након трке, Нина ниjе крила задовољство због освоjене златне медаље са до сада наjвећег такмичења и изjавила jе:

Нина Станисављевић jе млада и веома талентована такмичарка коjа се сjаjно сналази у свим стиловима пливања и на овим Медитеранским играма наступала jе, поред ове дисциплине у коjоj jе освоjила златну медаљу, у дисциплинама 50м слободно, 50м делфин и 100м слободно.

И у осталим дисциплинама у коjима jе наступала у Алжиру, Нина jе остварила значаjне резултате. У дисциплини 50м слободним стилом, Нина jе заузела 7. место са резултатом 25,77 секунди. У истоj деоници, али делфин стилом, зауставила се у квалификациjама, док jе на 100м слободно заузела 8. место са резултатом 56,39, али мора се имати у виду да jе ово финале пливала само неколико минута након освоjене златне медаље на 50м леђно. 

Нина jе била веома задовољна освоjеном медаљом и то ниjе крила у своjоj изjави: „Ово су моjе прве Медитеранске игре и уопште, прва сениорска сезона. Моj тренер и jа смо пресрећни наступом. Моjа сениорска кариjера jе почела златном медаљом и заиста ниjе могло бити боље. Надам се да ће тако и да се настави. Драго ми jе што сам имала прилике да представљам своjу земљу и што сам то урадила на наjбољи могући начин.“

Tagovi

Komentari (0)