ПАРАБАДМИНТОН - СРПСКИ ПАРА-БАДМИНТОН НА МЕЂУНАРОДНОJ СЦЕНИ

У периоду од 17. до 23. маjа 2023. године српски пара-бадминтон репрезентативац Ђорђе Копривица учествовао jе на Bahrain Para Badminton International 2023

  Djordje Koprivica_Bahrein_vizualfoto.jpg

Српски пара-бадминтон репрезентативац Ђорђе Копривица наступао jе на Bahrain Para Badminton International 2023 коjи jе у организациjи Светске пара-бадминтон федерациjе одржан у Манами у Бахреину. Након дуже паузе услед пандемиjе коjа jе захватила читав свет, пара-бадминтон се вратио на светску сцену, те jе такмичење у Бахреину лепа наjава за Европске пара игре коjе ће у августу месецу бити одржане у Холандиjи, а на коjима ће и Србиjа имати своjе представнике.

Међу више од 350 играча на Бахраин Пара Бадминтон Интернатионал 2023, српски репрезентативац имао jе прилику да одмери снаге са Бразилцем Витором Тавересом, осваjачем олимпиjске бронзе, као и са изузетно jаким противником Хектором Jесусеом Салва Тункjуе из Перуа. Иако Копривица ниjе успео да савлада противнике, приказао jе добру игру и, свакако, стекао искуство коjе ће му значити у даљем раду и напретку.

После мале паузе, Ђорђе се вратио на светски куп у пара бадминтону и упркос великом труду, резултатски jе ипак могло да се постигне више. У првом мечу jе против 11. играча света из Перуа дошао до сет лопте, али ниjе успео да искористи прилику и од тог тренутка jе дошло до пада концентрациjе и неминовног пораза.   У другом мечу против осваjача олимпиjске бронзе, апсолутни квалитет jе био на страни искусниjег противника, али jе то била одлична прилика да видимо где се тачно Ђорђе налази и чему треба да се посвети пажњу у даљем раду. Уз свакако драгоцено искуство, ово jе била одлична припрема и увертира за Европске пара игре средином августа на коjима прижељкуjемо добар резултат”, казао jе главни тренер бадминтон репрезентациjа Србиjе Милан Барбир. 

Влада Републике Србиjе – Министарство спорта и Параолимпиjски комитет Србиjе обезбеђивањем неопходних финансиjских средстава у значаjноj мери су допринели учешћу Ђорђа Копривице на турниру у Бахреину.

 

Београд, 24. маj 2023. године                                                                   Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)