Новогодишња музичка баjка Београдске филхармониjе

Београдска филхармониjа поклања наjмлађоj публици „Новогодишњу музичку баjку“ чиjа jе онлаjн премиjера заказана за 7. jануар у 12 часова на Jутjуб каналу. Филхармоничарима се придружуjе и директор Иван Тасовац коjи као пиjаниста има специjалну улогу у овоj причи.

 _MK47521.JPG

Фото: Марко Ђоковић

Ауторке музичке баjке су виолисткиња Тамара Маринковић-Томић и виолинисткиња Славица Перић, препознатљива лица едукативних програма Београдске филхармониjе. Оне су и нараторке приче о Музикограду у коме се сакупљаjу специjалне музичке жеље и припремаjу поклони за сву децу света. Главни jунаци су Деда Мраз у тумачењу Ивана Тасовца, коjи треба ирваса Ђуру, односно Александра Салета Радуловића, да научи да свира клавир.

„Из ове наше блесаве филхармониjске кухиње, настала jе прелепа прича о музици, љубави и другарству. Много смо се забављали док смо jе стварали, надамо се да ће jе волети и наши мали другари. Са жељом да им улепшамо празничну атосферу, поручуjемо да jедва чекамо да их видимо поново, гласне и насмеjане у Београдскоj филхармониjи“, рекао jе директор Иван Тасовац.

У музичкоj баjци малишани ће моћи да чуjу нумере Моцарта и Бетовена, али и пуно звучних ефеката коjе перкусиониста Сале Радуловић свира, буквално, на свему. Ту су прапорци, гонг, кравље звоно, козjи нокти, шмиргла, чекић, овца коjа плаче, новине, селотеjп, триjангл, сирена за бицикл. Поред тога што ће моћи да виде ове необичне инструменте и употребу њиховог звука, клинци ће причу из Музикограда доживети и уз цртеже коjе су Београдскоj филхармониjи поклонили њени верни другари.

Линк:

https://www.youtube.com/watch?v=YxW67r_xHcs&ab_channel=Beogradskafilharmonija

Jелена Милашиновић

 

Tagovi

Komentari (0)