Ново проширење компаније HealthCare Europe и запошљавање нових 300 радника

Компанија "HealthCare Europe", која се у индустријској зони "Румска петља" бави производњом меморијске пене, поново проширује своје производне капацитете.

 Healtcareeurope19.jpg

Кинеско-данска компанија и Општина Рума постигле су договор о новом развојном пројекту који подразумева куповину нових 4,5 хектара земљишта у Блоку 2 "Румске петље", изградњу додатних 20.000 метара квадратних производног погона и запољшавању нових 300 радника.

Детаље о новом проширењу највеће приватне кинеске компаније у Србији саопшили су на данашњој конференцији за медије председник Општине Рума Слађан Манчић и заменик генералног директора "HealthCare Europe" Александар Андерсен Подравац.

"Јасни су показатељи да је ово компанија која се константно развија. Купују ново грађевинско земљиште, граде нове погоне, упошљавају нове раднике. 2018. године када смо им продали око 4,5 хектара земљишта изградили су додатних 17.000 квадратних метара својих производних погона и у овом тренутку имају преко 50.000m2 производног погона и оно што је за нас посебно битно запошљавају преко 700 радника, где је, како смо обавештени, просек плате између 40.000 - 50.000 динара и то за људе са нижом стручном спремом. Сада планирају запољшавање нових 300 радника и то је значајно за све", изјавио је председник Манчић и оценио да су бенефити од успешног пословања поменуте компаније вишеструки.

"Ми смо већ 2018. године приходовали око 40 милиона динара од продаје скоро идентичне парцеле кинеско-данској компанији. То ће и овог пута бити случај, међутим, то није све. Главни приход долази сваке године кроз порез на имовину, јер велике су то површине, а ту је и порез на зараде. С обзиром да је компанија извозно оријентисана приходоваће и сама држава. Подсетићу, да је уговорна обавеза компаније била да запосле 225 радника, а имају их 700, док је у плану да наредне године буде запослено 1.000 радника, што ће се позитивно одразити на сам буџет", рекао је Манчић.

Александар Андерсен Подравац истиче да компанији "HealthCare Europe" субвенције нису ни потребне, већ брза и одговорна општинска администрација.

"Тржиште захтева брзу реакцију и ми смо одмах повукли конректне кораке да одговоримо изазову. Са власницима компаније смо се договорили да уложимо поново у Руму, где имамо све услове за развој. Желео бих да похвалим Општину Рума, њену администрацију, јер су брзином и ефикасношћу одговорили на наше потребе. Сви знамо да је у бизнису време - новац, и да лоша администрација може и те како да успори сваку инвестицију. Ми смо знали да то није случај у Руми и да румска локална самоуправа професионално може да одговори захтевима привреде", казао је Подравац и нагласио да је компанија направила велики пробој на америчко тржиште.

"Из године у годину, овде у Руми, наша компанија дуплира своје капацитете и када је реч о броју запослених и када је реч о извозу. Потреба за додатним производним погоном проистекла је из доброг пословања на иностраном тржишту, конкретно у Сједињеним Америчким Државама, где смо за пола године успели да имамо учешће од 3%. То је само по себи сјајно, јер Србија раније, када је реч о врсти производа које ми производимо, није ни била видљива на америчком тржишту", закључио је Подравац.

Он је истакао да би нову инвестицију могли реализовати већ за шест месеци.

"Направили смо рекорде у брзини изградње фабричких погона. И овај посао ми можемо да урадимо за шест месеци. Подсетићу да смо првих 28.000 квадрата дигли за девет месеци и уселили машине и почели производњу у року од 11 месеци. Желимо да направимо једног озбиљног гиганта не само у Србији већ и у овом делу Европе, па зашто да не и у свету. Кровни договор је да идемо на 1.200 запослених и сматрам да ћемо у наредним годинама врло лако премашити ту бројку", поручио је Подравац.

Први човек румске општине сложио се са констатацијом да је најважнија помоћ управо у брзој администрацији и ефикасности у раду.

"То велике компаније знају да цене. Ми ћемо већ сутра заказати Веће како би затражили процену вредности непокретности и то је та помоћ о којој господин Подравац говори, друге помоћи нема јер људи сами финансирају своје погоне, плаћају земљиште", напоменуо је Манчић.

Tagovi

Komentari (0)