Нови инфраструктурни пројекти у Општини Рума

Санација паркинг простора иза Робне куће, уређење две прилазне улице Главној улици, као радови на више фудбалских терена, те изградња котларнице на Тиволу само су неки од пројеката које ће Општина Рума реализовати у наредном периоду.

 sladjanmancicrumajulobilazak19.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Председник Општине Рума Слађан Манчић, рекао је приликом јучерашњег обиласка радова у Сремској улици, да се за, отприлике, 15 дана може очекивати почетак радова на уређењу комплетног паркинг простора иза Робне куће.

"У оквиру тих радова уређујемо паркинг простор и тротоаре у Железничкој улици(од Главне до ЈНА улице) и Орловићевој улици(од Главне до раскрснице са улицама 15. августа и 15. маја). Постављамо бехатон са обе стране улице и тим радовима заокружићемо једну целину уређеног градског језгра, јер прошлогодишња реконструкција Главне улице добија пун смисао уређењем и бочних, прилазних улица", казао је Манчић и констатовао да ће преко 20 милиона динара бити издвојено за тај пројекат.

Наредне седмице биће расписан тендер за уређење спортске инфраструктуре у румској општини. Локална самоуправа је за ту намену издвојила 15 милиона динара, од чега ће четири милиона бити утрошено за адаптацију стадиона на коме игра "1. мај" и изградњу трибина.

 dobrincistadion.jpg

 

"Преосталих 11 милиона ће се расподелити на реконструкцију више фудбалских терена. Фудбалски клуб "Фрушка гора" је тражио реконструкцију целог објекта на стадиону. Предрачунска вредност радова је око 2,6 милиона динара. Фудбалски клубови из Никинаца, Добринаца и Вогња су тражили постављање рефлектора на теренима. Различите су калкулације за та три терена, јер нису сви једнако удаљени од трафостаница, али врло брзо ћемо имати тачне вредности инвестиције. Процене се за сада крећу у распону од 1,2 па до скоро 2 милиона динара. Верујемо да ће цена ипак бити нижа. Фудбалски клуб из Путинаца има потребу за набавком система за заливање, за то је потребно издвојити око 860.000 динара. ФК "Слога" из Хртковаца тражи наткривање дела трибина у дужини 60 метара, да се уради кровна констуркција и огради терен. Вредност радова је око 2,2 милиона динара", истиче Манчић.

 fkfruskagora.jpg

"Из оправданих разлога смо мало одужили пуштање тендера, јер смо чекали да у Вогњу електрични кабл прође кроз државно земљиште, па је било потребно сачекати сагласност Репубичке дирекције за имовину. Сви ти радови ће бити упаковани по партијама, тако да се надам да ће наредне седмице и тај тендер бити отворен", рекао је Манчић.

Најсложенији посао за румску локалну самоуправу биће решавање вишедеценијског проблема грејања у румском насељу Тивол и изградња нове котларнице на гас. Цена по пројекту је 120 милиона динара са ПДВ-ом, пројекат треба да се реализује у две буџетске године, по 60 милиона динара у обе године.

"Обавили смо разговоре са бројним стручњацима који се баве изградњом гасних котларница и ту постоји могућност да на тендеру постигнемо и неку мању цену. Ипак, најважније је да изаберемо најбољег понуђача, изградимо котларницу, и тиме решимо вишедеценијски проблем котларнице "Румен", која прави великe губитке јавном предузећу "Стамбено". Уз то људи су незадовољни јер не добијају адекватну услугу грејања, а сам прелаз са мазута на гас је изузетно битан са еколошке стране", напоменуо је Манчић и додао да ће ускоро бити расписан тендер за изградњу котларнице.

Tagovi

Komentari (0)