Ниче нова спортска хала у Јужном Банату

Покрајинска Влада и Фонд за капитална улагања АП Војводине обезбедили су средства за наставак радова на спортској хали у Црепаји. Радове је обишао председник општине, Јарослав Хрубик у пратњи заменика председника општине Ковачица, Петра Вишњичког.
Мултифункционлна спортска хала замениће дотрајалу и нефункционалу халу, те ће се услови за развој спорта подићи на висок ниво.

20210226_122706-scaled.jpg

Уговором који је потписао заменик председника општине Ковачица, Петар Вишњички, обезбеђено је 60 милиона за радове на хали, а планирано је да додатних 60 издвоји општина Ковачица.

Текуће радове данас је обишао председник општине Ковачица, Јарослав Хрубик, а испред Савета Месне заједнице Црепаја дочекали су га председник Савета Драган Јованов, посланик у Народној скупштини Србије Илија Матејић, директорка ТООК, Драгана Латовљев, одборници СО Ковачица и директор Дома културе Мита Живков Лала, Никола Косовац.

Председник општине Ковачица, Јарослав Хрубик, рекао је да је са новим уговором до сада укупно обезбеђено 145 милиона динара и да је ово један од највећих инфраструктуних пројеката у области спорта у општини Ковачица. Поносан је на то што је општина Ковачица једна од три општине у Војводини која је на конурсу за развој спорта Фонда за капитална улагања добила поверење да спроведе један тако велики пројекат.

Председник Савета Месне заједнице Црепаја истакао је да је постојала бојазан међу грађанима да се радови неће наставити услед велике пандемије која је задесила како читав свет, тако и нашу земљу. Истиче да су сви грађани задовољни што се потписивањем уговора наставља са радовима и да је веома важна ствар што су држава, а тиме и општина, задржале финансијску стабилност буџета како би се наставило са реализацијом свих планираних пројеката.

До сада је издвојено 25 милиона динара за рушење старе хале и изградњу темеља. Сада би завршетком ових радова требало да буде завршено 2/3 посла.

Tagovi

Komentari (0)