НАЈБОЉИ НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ У РАКЕТНОМ МОДЕЛАРСТВУ

Такмичење за државне прваке у ракетном моделарству за 2021.годину одржано је у суботу 30.октобра на спортском аеродрому Велики Радинци код Сремске Митровице у непосредној организацији АК „Сремска Митровица“ и АК „Фрањо Клуз“ Земун. Наступило је укупно 24 сениора и јуниора из седам аероклубова – Кикинде, Аде, Београда, Беле Цркве, Банатског Карловца, Нове Пазове и домаћина Сремске Митровице.

 5.jpg

У дисциплини С3А (ракете са падобраном) победио је сениор Михаило Петровић из АК „Фрањо Клуз“ Земун. Друго место је освојио Дејан Чанчаревић из АК „Михајло Петровић“ Банатски Карловац и треће место Миодраг Чипчић из АК „Кикинда“. У јуниорској конкуренцији сва три прва места су однели такмичари АК „Сремска Митровица“: 1.Филип Радновић, 2.Бојана Јевтић, 3.Вук Мрваљевић. Екипно прво место су освојили сениори из Беле Цркве, друго место такмичари из Банатског Карловца и треће место Кикинда. Екипа јуниора из Сремске Митровице однела је убедљиво прво место, испред другопласираних јуниора из Нове Пазове и трећепласираних из Беле Цркве.

32.jpg

У дисциплини С4А (мали ракетоплани) прво место је освојио Миодраг Чипчић из Кикинде, друго место Михаило Петровић из Београда и треће место Зоран Катанић из Сремске Митровице. Од јуниора најбољи је био Бранислав Јевтић из Сремске Митровице, друго место је освојио Стефан Радашин из Аде и треће место Младен Бунчић из Нове Пазове. У екипном сениорском пласману први су били Кикинђани, испред другопласираних такмичара из Сремске Митровице и трећепласираног АК „Фрањо Клуз“ Земун. Екипно јуниорско прво место је припало АК „Нова Пазова“, друго место АК „Сремска Митровица“ и треће место АК „Ада“.

34.jpg

У дисциплини С6А (ракете са траком) најбољи је био Дејан Чанчаревић из АК „Михајло Петровић“ Банатски Карловац. Друго и треће место су освојили Зоран и Весна Катанић из АК „Сремска Митровица“. Победник у јуниорској конкуренцији је био Бранислав Јевтић из АК „Сремска Митровица“, другопласирана Анђела Павловић из истог клуба и трећепласирани Младен Бунчић из АК „Нова Пазова“. Екипно сениорско прво место је освојила Бела Црква, друго место Сремска Митровица и треће место Банатски Карловац. Екипно јуниори из Сремске Митровице су освојили највишу позицију, испред јуниора Нове Пазове на другом место и јуниора из Беле Цркве на трећем месту.

35.jpg

У дисциплини С9А (жирокоптери) прво место је освојио Михаило Петровић из АК „Фрањо Клуз“ Земун, друго место Весна Катанић из АК „Сремска Митровица“ и треће место Немања Радашин из АК „Ада“. Од јуниора најбоља је била Бојана Јевтић из АК „Сремска Митровица“, другопласирани Стефан Радашин из АК „Ада“ и трећепласиране са једнаким бројем бодова Дуња Мрваљевић из АК „Сремска Митровица“ и Ленка Жижић из АК „Живица Митровић“ Бела Црква. Екипно су победили сениори из АК „Ада“, друго место АК „Фрањо Клуз“ Земун и треће место АК „Сремска Митровица“. Екипно најбољи јуниори су били из АК „Сремска Митровица“, на другој позицији АК „Ада“ и трећој АК „Живица Митровић“ Бела Црква.

Ово државно првенство су обележиле победе стандардно припремљених репрезентативаца у ракетном моделарству и стипендиста Министарства омладине и спорта РС, као и одлична припрема и резултати сениора Дејана Чанчаревића из Банатског Карловца, а међу јуниорима успех вредних и активних младих такмичара Сремске Митровице, заједно са исто тако добрим другарима из Нове Пазове, Беле Цркве и Аде.

Tagovi

Komentari (0)