НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ У БЕОГРАДУ: КАВКАСКИ КРУГ КРЕДОМ БЕРТОЛДА БРЕХТА

У оквиру сарадње Народног позоришта и Факултета драмских уметности, 13. и 14. фебруара (19,00) на Сцени „Раша Плаовић“ биће изведена дипломска представа IV године Глуме у класи професорке Марије Миленковић и стручног сарадника Марије Бергам, која је рађена по мотивима комада Бертолда Брехта „Кавкаски круг кредом“.

 1.PNG

Ова представа је освојила Гран-при на престижном Међународном студентском фестивалу ВГИК, који је одржан у Москви од 16. до 20. новембра прошле године када је обележио 40 година постојања.

Представа је прошла строгу селекцију и у завршници је била у конкуренцији са престижним руским школама (Руски институт позоришних уметности ГИТИС, Сверуски институт С. Герасимов, Руски државни институт представљачких уметности, Позоришни институт Евгениј Вахтангов,Московска позоришна школа), као и Академијом у Пекингу, Пољској и Чешкој. 

Представа је настала из импровизација на теме којима се Брехт бави у комаду: злоупотрба власти, похлепа, издаја, корупција, однос закона и правде, љубав, жртва, социјална неједнакост, хипокризија, мајчинство, хаос и шанса; став је нове генерације према свему оном што се дешава у свету који нас окружује. 

Улоге тумаче Станислава Николић, Маша Ђорђевић, Ленка Петровић, Јана Ивановић, Вукашин Јовановић, Петар Ђурђевић, Бојана Стојковић, Драган Петровић и Стојша Ољачић. 

Композитор је Петар Ђурђевић, дизајн светла потписује Гордана Пантелић, а дизајн звука Братислав Василић. 

Брехтова драма „Кавкаски круг кредом“ премијерно је изведена 1963. године у Народном позоришту, режирао је Бојан Супица и то је било једино извођење овог комада код нас.

 

 

МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)