НАРОДНИ МУЗЕЈ У БЕОГРАДУ - Породични дан

Народни музеј у суботу 23. априла у сусрет Ускрсу организује још један Породични дан. Сада већ део традиционалних манифестација које се одржавају више пута годишње, Породични дан има за циљ да свим посетиоцима, и великим и малим, уз различите програме приближи благо Народног музеја кроз учење, забаву и дружење са кустосима. Током читаве суботе, од 12-20 часова малишани ће са својим родитељима моћи да се упознају са модом 18. и 19. века, направе своју верзију бркова налик на оне са славних портрета, науче шта је то тепелук, да их украшавају уз помоћ маште и понесу кући.

 1.jpg

На радионици која почиње у 13 часова која носи назив Да сам ја владар на један дан за децу узраста 7-10 година малишани ће уз помоћ кустоса Народног музеја завирити у свет српских владара 19. века који су представљени у оквиру изложбе Како памтимо владаре? Представе Обреновића из Кабинета графике Народног музеја у Београду, а затим ће заједно тај свет из прошлости и оживети дизајнирањем костима владара.

У 12 и 17 часова ту су стручна вођења из угла војника и градске даме кроз део сталне поставке 18. и 19 века, а од 15 до 17 часова прогам ће бити обогаћен интерактивним музичким садржајем гуслара Милана Ковачевића.

Пред крај дана, од 18 часова посетиоци ће моћи да уживају у концерту европског и српског стваралаштва из прве половине 19 века под називом Пролеће романтизма, који ће извести Кристина Ашковић, сопран, Љубица Дамчевић, сопран/виолина, и Теа Димитријевић, клавир.

Збор ограниченог броја учесника, пријаве за радионицу Да сам ја владар на један дан обавезне су на мејл адресу: radionice@narodnimuzej.rs

Током предстојећих празника Народни музеј радиће незнатно измењеним радним временом, и то: на Велики петак, 22.04. Музеј је за посетиоце отворен од 10 до 15 часова, док на Ускрс, у недељу 24.04. изложбени простор неће радити. И током првомајских празника врата Народног музеја биће отворена за све посетиоце – у недељу 1. маја Музеј је отворен од 10 до 18 часова, a улаз је традиционално бесплатан.Понедељком је Народни музеј затворен за посетиоце.

 

Марија Јовичић

Tagovi

Komentari (0)