НАГРАДЕ ЗА УПОТРЕБУ ЧОВЕКА

Представа Употреба човека, према роману Александра Тишме, а у режиjи Бориса Лиjешевића, чиjи су копродуценти УГ Нови тврђава театар, Новосадско позориште/Újvidéki Színház, Град театар Будва и East West центар Сараjево, освоjила jе четири награде на 25. Jугословенском позоришном фестивалу Без превода у Ужицу.

 Upotreba čoveka1.jpg

Жири у саставу редитеља Светозара Рапаjића, затим глумице Драгане Варагић и продуцента Jанка Љумовића наградили су Бориса Лиjешевића за режиjу Употребе човека и Читача, уз образложење да jе „у овим представама редитељ успешно повезао средства некадашњег експресионизма са модерним сценским jезиком“.

Жељку Пишкорићу додељено jе признање за наjбољу сценографиjу, а Марини Сремац уследила jе награда за костимографска решења.

Награда за наjбољег младог глумца и награда Политике Авдо Муjчиновић додељена jе Аљоши Ђидићу, коjи се са „великом глумачком енергиjом, а прецизним средствима, успешно кретао кроз различите ликове коjе jе тумачио“.

Ова представа jе у Новом Саду премиjерно изведена на прошлогодишњем Новом тврђава театру, у међувремену jе имала успехе на гостовањима у Будви, Сараjеву, Нишу, Шапцу, те Суботици, а очекуjе се да ће се од идуће сезоне наћи на редовном репертоару Новосадског позоришта.

Tagovi

Komentari (0)