Марко Вукићевић освоjио 34. место у супервелеслалому у Пекингу

Наш наjбољи алпски скиjаш Марко Вукићевић рано jутрос возио jе трку супервелеслалома на Зимским олимпиjским играма у Пекингу. Он jе изузетно захтевну олимпиjску стазу спустио у времену од 1:29.45 и трку jе завршио на 34. месту.

 IMG_3728-scaled.jpg

Марко Вукићевић након супервелеслалома у Пекингу 2022; Photo: GEPA pictures/ Harald Steiner

Након спуста коjи jе отворио такмичења у алпском скиjању, рано jутрос у 04.00 часова, одржано jе надметање у другоj брзинскоj дисциплини, супервелеслалому у мушкоj конкуренциjи. Наш наjбољи алпски скиjаш Марко Вукићевић учествовао jе у овоj трци коjу jе завшрио на 34. месту.

Он jе ову веома захтевну стазу одвозио у времену од 1:29.45. По сунчаном и лепом времену, сви скиjаши имали су пред собом тежак задатак да одвозе стазу са необично тешком поставком капиjа, имаjући у виду конфигурациjу саме стазе. Марко jе трку стартовао са стартним броjем 35, а трку jе укупно стартовало 47 скиjаша. Управо овако захтевна стаза довела jе до тога да велики броj скиjаша ниjе успео да заврши трку, обзиром да jе било доста излетања и падова на стази.

Одмах након трке, Марко Вукићевић jе на обjективно сумирао утиске са ове трке наглашаваjући да jе оваква постава и за њега и за jедан броj других скиjаша била доста захтевна, посебно имаjући у виду чињеницу да jе имао дугачку паузу коjу jе морао да направи услед тешке повреде коjа га jе задесила.

Моj главни циљ данас jе био да завршим трку, обзиром да jуче нисам успео да завршим трку спуста. Ова поставка стазе данас jе за мене била превише захтевна, имаjући у виду моjу тренутну форму коjа jе условљена и проблемима коjе имам са повредом ноге. Данас осећам и болове у нози коjи су последица већег оптерећења коjе су ноге трпеле претходних дана на тренинзима и трци спуста. Много jе било испадања (других такмичара) данас и jа сам имао жељу да стигнем до циља и да имам резултат на овим Олимпиjским играма.

Ово jе био последњи наступ нашег такмичара на Зимским олимпиjским играма у Пекингу. Марко вечерас полази пут Београда из Пекинга и његов долазак се очекуjе сутра уjутру у 08.00 часова.

Победник олимпиjског супервелеслалома био jе аустриjски скиjаш Матиjас Маjер, коjи jе одбранио титулу олимпиjског шампиона у овоj дисциплини из Пjонгчанга 2018. године. Поред тога, он jе у Сочиjу 2014. године освоjио златну медаљу у спусту, па jе тако постао први мушкарац коjи jе успео да освоjи три везане златне медаље на три везана издања Зимских олимпиjских игара. Маjеру ово ниjе прва медаља на Играма у Пекингу, обзиром да jе он jуче у спусту освоjио бронзану медаљу.

Другопласирани данас био jе Rajan Kohrejn-Zigl из Сjедињених Америчких Држава, а трећепласирани био jе Александар Омот Килде из Норвешке.

 

Tagovi

Komentari (0)