МОНОДРАМА НЕНАПИСАНА ПИСМА У ИЗВОЂЕЊУ ГЛУМИЦЕ ВАЊЕ МИЛАЧИЋ НА СЦЕНИ РАША ПЛАОВИЋ

На Сцени „Раша Плаовић“ у петак, 3. децембра (20.00 ч), гостује монодрама „Ненаписана писма“ у извођењу глумице Вање Милачић.

IMG-2d8c0e227fdf51191a3deeb1551489b8-V.jpg

Инспирисана слојевитом личношћу ове знамените Српкиње, њеним емотивним и уметничким недоумицама, положајем уметника у тадашњој Србији и ондашњим политичким превирањима, Милкица Милетић, књижевница из Чачка је оживела лик Надежде Петровић у свом тексту Ненаписана писма, који је за сцену адаптирала и режирала Наташа Радуловић, у продукцији Градског позоришта Чачак, у сарадњи са београдском кућом FAME Solutions. 

Наташу Радуловић, позоришна публика препознаје по режијама у више градова Србије, и европским гостовањима, попут Москве, Јекатеринбурга, Париза, Хановера, а међу представама издвајају се „Kључеви од Лераха" у Београдском драмском позоришту, „Дует за солисту" у Народном позоришту Сомбор, „Божји људи" у Позоришту „Бора Станковић" Врање и „Бајка o мртвој царевој кћери" у Театру Вук. 

Представа је премијерно одиграна 11. октобра у Дому Kултуре у Чачку, поводом  148 година од рођења наше велике сликарке Надежде Петровић. 

Лик Надежде Петровић поверен је Вањи Милачић, која је тим поводом изјавила: „Осећам се почаствованом што ми је указано поверење града Чачка и његових грађана, да одиграм богињу њиховог поднебља и да на тај начин уметнички и људски приближим новим генерацијама могућност да сазнају колико је значајна Надежда Петровић била и за њихов садашњи живот и положај. Осим њених високоуметничких сликарских радова, оставила нам је могућност да жене данашњег времена могу слободно да бирају начин на који ће живети.” 

Наташа Радуловић, Милкица Милетић и Вања Милачић само предводе велики женски тим који стоји иза ове представе. Сценографију је урадила Марија Лукић Shabby Chic Design из Чачка, костим Марта Чкоњевић студенткиња на дизајну и обликовању текстила на универзитету у Љубљани, а оригиналну музику написала је Ана Kрстајић, креативни амбасадор националне платформе Србија Ствара, док дизајн потписује Ана Kрбањевић дизајнерка из Београда. 

Инспицијент представе је Сања Мимица. 

Представа је реализована уз свесрдну помоћ Града Чачка, Туристичке организације Чачка, Уметничке gалерије Надежда Петровић, Националне платформе Србија Ствара и Дома kултуре Чачак. 

 

МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)