МУЗИЧКО–СЦЕНСКИ ИГРОКАЗ ШТО СЕ БОРЕ МИСЛИ МОЈЕ

Историјски музеј Србије и Културно-образовни центар „Радионица под отвореним небом” имају задовољство да Вас обавесте да ће се, након доброг пријема код публике, и у наредном периоду наставити извођење музичко-сценског игроказа ,,Што се боре мисли моје“, ауторке Злате Типолд.

 Muzičko-scenski igrokaz „Što se bore misli moje” 2.JPG

Представе ће се одржавати сваког месеца у аутентичном амбијенту Конака кнеза Милоша у Топчидеру, а прво извођење је у недељу 25. септембра од 16 часова.

Музичко-сценски игроказ ,,Што се боре мисли моје” је једночинка која описује један сегмент живота кнеза Михаила Обреновића и његове супруге кнегиње Јулије Хуњади Обреновић – припрему Јулијиног рођендана на њиховом имању „Иванка” (у данашњој Словачкој).

 Konak kneza Miloša u Topčideru.jpg

Посетиоци ће, поред обиласка сталне поставке у Конаку кнеза Милоша, имати прилику да погледају и овај интересантан позоришни комад и упознају се са делом живота кнеза Михаила и кнегиње Јулије, оживљених снагом драмског приказа у извођењу глумаца Драгане Обрадовић и Небојше Ђорђевића.

У прекрасном амбијенту летњиковца „Иванка”, у атмосфери припреме рођенданског славља и очекивања гостију, кнез Михаило и кнегиња Јулија нам причају своју причу, откривају неке тајне, стрепње, али и лепе тренутке из живота.

 Muzičko-scenski igrokaz „Što se bore misli moje”.JPG

У раскошним костимима тадашње монденске Европе и уз пратњу музике Франца Листа и Корнелија Станковића, главни јунаци представе ће нас упознати са многим знаменитим личностима епохе, дочарати историјске прилике кроз интересантне анегдоте и подсетити дивних, готово заборављених песама, међу којима је и „Што се боре мисли моје”, коју је написао кнез Михаило Обреновић.

Циљ пројекта је афирмација српске традиције, културе и језика, као и неговање вредности српске историје и опште културе.

Историјски музеј Србије је подржао пројекат Културно-образовног центра „Радионица под отвореним небом” са идејом промоције музејског театра и афирмације музејских вредности.

 

Цена карте је 500 РСД и обухвата улаз на музичко-сценски игроказ и на сталну поставку у Конаку кнеза Милоша.

Због ограниченог броја места молимо све заинтересоване да унапред резервишу место на телефон:  063/ 844-1728.

 

Конак кнеза Милоша у Топчидеру

Булевар патријарха Павла 2

Радно време: 10–17 часова

 

 

Ненад Бељинац

Tagovi

Komentari (0)