КОШАРКА - Орлови почели припреме за дуеле са Великом Британијом и Турском

Мушка „А“ кошаркашка репезентација Србије је почела припреме за новембраски квалификациони „прозор“ у борби за одлазак на Светско првенство 2023. „Орлови“ ће у четвртак, 10. новембра отпутовати за Њукасл где ће дан касније одмерити снаге са Великом Британијом. Три дана касније, 14. 11. у дворану „Алексадндар Николић“ долази репрезентација Турске.

 0MET1849.jpeg

Улазнице за дуел између Србије и Турске у продаји ће бити од уторка поподне, а цене ће се кретати већ од 400 динара за трибине. Партер ће коштати 600 динара, док ће за најскупље улазнице и места поред терена бити потребно издвојити 3.000 динара.

Након данашњег тренинга у дворани „Александар Николић“, на конференцији за медије су говорили селектор српског националног тима, Светислав Пешић и директор Драган Тарлаћ.

– Доста добро смо започели другу рунду квалификација, са победама против Грчке и Турске. Оно што је сада много важније су утакмице које нас сада очекују са Великом Британијом и Турском. Важно је да кажем да смо у овом прозору прошли кроз један напоран процес, где смо завршили са Грчком и Турском у августу са 31 играчем, сада ће 38 играча проћи кроз квалификације, што значи да не постоји никакав континуитет, за разлику од тимова са којима играмо. У првом кругу смо добили најтеже противнике, који играју у истом саставу. Ми смо бољи од Белгије и Летоније, али они су играли у комплетном саставу, а ми смо правили екипу која није зависила од наших жеља и процена. Имаћемо тешку утакмицу. Они су победили Турску, против Летоније су изгубили у последњем минуту, а Летонија је играла у комплетном саставу. Ради се о екипи коју веома респектујемо. Радимо на томе да се уиграмо и надамо се да ће ови момци бити здрави и да ће дати свој максимум. – поручио је Пешић.

На данашњем тренингу били су: Марко Јагодић-Kуриџа, Лука Митровић, Данило Анђушић, Урош Трифуновић, Алекса Ускоковић, Марко Пецарски, Марко Јеремић, Бориша Симанић, Душан Ристић, Душан Милетић, Стефан Јовић, Алекса Раданов, Никола Топић, Немања Дангубић и Огњен Добрић који ће данас обавити преглед због повреде коју је задобио на синоћњој утакмици између Црвене звезде МТС и Задра.

Селектор Пешић је говорио и о играчима који су позвани а тренутно нису на располагању: – Балша Kопривица се повредио и ми због пропозиција ФИБА нисмо могли накнадно да позовемо другог играча. Шпански клубови неће пустити играче у репрезентацију. Тако да највероватније нећемо моћи да рачунамо на Вању Маринковића и Николу Kалнића. Очекујемо да Мицић добије дозволу, као и Гудурић, Лучић и Јарамаз након утакмица Евролиге. Давидовац и Милутинов ипак неће моћи да буду са нама звог обавеза у ВТБ лиги. Недовић је замолио да пропусти овај ‘прозор’, није у потпуности спреман, а када неко није у потпуности фит, боље је да не игра и за њега и за репрезентацију. Добрић се повредио, није тежа повреда, видећемо, захтева мировање, надамо се да ће се опоравити.

Ситуацију око кошаркаша московског ЦСKА и репрезентативаца који играју за шпанске евролигаше је представницима медија појаснио директор српског националног тима, Драган Тарлаћ.

– Истакао бих и да је ситуација са играчима из ЦСKА била добра од старта. Разговори су давали наду да ће Давидовац и Милутинов бити у тиму, али како је време одмицало долазило је до компликација са мечевима ВТБ лиге, те на крају ни један ни други неће бити овде. Ставови тимова из Шпаније су без имало флексибилности.– истакао је Тарлаћ који се осврнуо и на досадашњи учинак “Орлова” у квалификацијама за одлазак на Светско првенство.

– Чињеница је да после првог круга и оствареног резултата, јесте било јасно да је неопходно да се победама оствари резултат који оставља шансу за пласман на Светско првенство. То смо урадили у четвртом прозору са најјачим тимом јер су биле у јеку припреме. Те победе данас нама дају шансу, са другачијим тимом, и даље победама останемо на том путу пласмана на шампионат света.

Tagovi

Komentari (0)