0MET0149.jpg

У конкуренцији за тим Србије у овом тренутку је 15 играча: Марко Јагодић-Kуриџа, Огњен Јарамаз, Стефан Јовић, Дејан Давидовац, Никола Милутинов, Душан Ристић, Душан Милетић, Душан Беслаћ, Алекса Ускоковић, Марко Јеремић, Немања Дангубић, Никола Ђуришић, Бориша Симанић, Марко Пецарски и Алекса Раданов. Такође, тренинзима националног тима се придружио млади Никола Шарановић, који помаже у припремном процесу.

Након тактичког дела преподневног тренинга, одржана је отворена сесија за представнике медија. На крају тренинга, репрезентативцима се обратио и председник Kошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић, који је у друштву генералног секретара Златка Болића пожелео играчима и стручном штабу срећу и успех у наредним мечевима.

Окупљеним представницима медија су се обратили селектор репрезентације Србије Светислав Пешић и капитен Марко Јагодић-Kуриџа.

Селектор Пешић је изјавио:

– Ово је екипа која се припрема за прву утакмицу против Грчке. Ми смо у понедељак одржали први тренинг у пунијем саставу. Доста је добро здравствено стање код момака који су овде, нема никаквих повреда. Сада се не размишља ни о чему другом, осим о томе како да се припремимо за Грчку, да извучемо максимум и покажемо добру енергију. Да ли ће то бити довољно за победу – видећемо тамо. Чека нас утакмица против конкурентног ривала, мотивисаног тима, дуже времена играју заједно. Играли су доста заједно. То су све изванредни играчи, није то квалитет Евролиге или НБА, али играју са додатном мотивацијом и агресивношћу. Немамо много времена, није то ништа ново. Изазов за нас да из ове ситуације извучемо нешто више, да узмемо ситуацију у своје руке и решимо, видећемо како ће се завршити. Добра је ствар што ми одлучујемо о својој судбини. Сада имамо апсолутну мобилност, морамо да задржимо концентрацију, што опет повећава одговорност и притисак. Желимо да победимо, али неће све зависити само од нас, већ и од Грчке која ће играти мотивисано. Сви желе да победе Србију, то је изазов више за нас да одговоримо на њихову агресивност. Најважније је да ми урадимо наше задатке на обе половине терена.

Марко Јагодић-Kуриџа је уочи дуела који је на програму у петак рекао:

– Знамо да смо у доброј ситуацији пред овај прозор и свесни смо да нам је потребна та једна утакмица да се квалификујемо на Светско првенство. Наравно да ћемо ићи да дамо свој максимум у Грчкој, да пробамо тамо већ да завршимо, а потом имамо и Велику Британију. Припремамо се прво за Грчку, тренери покушавају да нам то све што више приближе, да нас уведу. Свако има своје задатке у клубовима, овде је то мало другачије. Тренери дају све од себе да нас прилагоде на све то и да што боље одиграму у Грчкој и већ тамо изборимо пласман на Светско првенство.

Последњи меч у оквиру квалификација за одлазак на Светско првенство, репрезентација Србије ће одиграти у понедељак, 27.02. од 20 часова. Продаја улазница за тај меч почиње данас путем сервиса „Тикет вижн“ и сајта www.tickets.rs . Цене улазница су од 400 до 3.000 динара колико коштају места поред терена.

Комплетну фото галерију погледајте овде

https://disk.yandex.com/d/un2ntGnAWSq2Rg