КОШАРКА - Wuxi нови 3на3 шампион Србије

После спектакуларног финалног дана РОДА 3×3 првенства Србије на београдском Тргу републике, добили смо нове баскеташке владаре ових простора. Баскеташи екипе Wuxi нови су шампиони Србије!

DVA-terena-NASLOVNA-DJI_0884.jpg 

У великом финалу РОДА првенства Србије, које је играно на Тргу Републике у Београду, а потом и у дворани “Баскет ленд”, савладали су Партизан са 22:15. Поред шампионског наслова, освојили су и слот за Мастерс у Паризу, као и чек на 240.000 динара. Другопласираној екипи црно-белих припао је чек на 65.000 динара, док је трећепласирани Пирот инкасирао 45.000 динара, уз опрему Kошаркашког савеза Србије, која је припала и баскеташима тима Wуxи и Партизан.

Овом приликом, спонзори РОДА, Триглав, Лашко и Интерспорт добили су од Kошаркашког савеза Србије плакете за велике заслуге у организацији још једне сјајне сезоне са преко 30 турнира широм Србије.

Динамична групна фаза донела нам је интересантне дуеле у четвртфиналу, који су водили у завршницу турнира и поделу медаља.

Прошлогодишњи шампионски састав који ове сезоне игра под именом Kрупањ заустављен је у четвртфиналу од стране Партизана и то са убедљивих 22:10. Пре тога, такмичење су окончали и баскеташи тима Хотел Сунце Сокобања и Галенс. Последњи четвртфинални дуел донео је већу паузу у распореду, јер је због неповољних временских услова уследила селидба у дворану “Баскет ленд”. Kошаркашки савез Србије је одлучио да се турнир премести у затворени простор како би се избегле евентуалне повреде.

Dunav Moneyuball који је имао решен меч у дуелу са Kрупцем, поражен је двојком у продужетку, 22:20. Искусна екипа Пирота изненађујуће је елиминисана у полуфиналу и то након предности од 8:1, а потом и 17:13. Wуxи предвођен Милошем Миловановићем, био је кобан по српски тим, 21:20. У другом полуфиналу, Партизан се за све питао. Поповић и Торбица су одлично шутирали са дистанце, па је екипа Kрупца капитулирала, 21:9.

У финалу, улогу фаворита имао је Партизан, што је од првог минута и приказао. Међутим, Wuxi није случајно стигао до финала, па су преузели вођство 5:4, а од тог момента је наступио егал. Две слабије одбране Партизана и Wуxи је стекао сигурнијих 11:9, а потом и 15:10. Сачувао је Торбица црно-беле у игри, а потом је уследила и двојка Стевановића, па је Партизан пришао на 17:14. Међутим, Wuxi је крчио пут ка титули поенима под кошем, док су титулу потврдили двојком – 22:15.

Tagovi

Komentari (0)