КОШАРКА - Сутра против Турске у Синан Ердем дому

Мушка „А“ репрезентација Србије је данас допутовала у Истанбул, где ће сутра од 19 часова играти против домаће селекције Турске у оквиру квалификација за одлазак на Светско првенство. У првим утакмицама августовског „прозора“, тим Србије је савладао Грчку у Београду, док је Турска у Риги поражена од Летоније.

 1661603537088.jpg

Селектор Србије Светислав Пешић је на пут повео 14 играча, док су Немања Бјелица и Немања Недовић остали у Београду, где тренирају по специјалном програму тренера и медицинског стафа.

Уочи сутрашњег дуела, Пешић је изјавио:
Све утакмице које су Турци одиграли у припремном периоду су биле доста добре. Против различитих противника су показали изузетну тимску игру која се пре свега заснива на игри спољних играча, Коркмаза, Османа и Ларкина, односно двојице играча на унутрашњим позицијама Шенгуна и Шанлија. Они су екипа састављена од атлетике и пре свега искуства. Наравно, код куће играју са далеко више мотива и рекао бих, слободе. То смо видели и против Словеније и на још неколико утакмица. Иза њих је тешка утакмица против Летоније. Њих је можда Летонија изненадила иако већ дуже времена њихов тим припрада врху европске кошарке. Као што увек бива, нема две исте утакмице, ово ће сада бити потпуно другачије.

Када је у питању наш тим, селектор је рекао:
Ми смо до сада одиграли три утакмице у гостима, против Словеније и две на Суперкупу у Немачкој, што нам даје одређену предност по питању адаптације на гостујући терен. Ипак, ово је сада званична утакмица, квалификациона и у којој нема исправке. Ми смо имали мало проблема у утакмци са Грчком, где смо превише поена примили из транзиције, то овде морамо да покушамо да исправимо. То је наш први задатак против атлетске екипе каква је Турска. Они ће бити ношени сигурно сјајном публиком, а на нама је да по сваку цену смањимо број поена који ће они дати из транзиције. То је нека база од које ћемо кренути, наравно уз све остале тактичке ствари у нашем нападу и нашој одбрани, са жељом да из једне овакве утакмице извучемо максимум.

Tagovi

Komentari (0)