КОШАРКА: Србија – САД - Борба до краја

Женска кошаркашка репрезентација Србије у петак од 6.40 ујутро по средњеевропском времену креће у борбу за пласман у финале Олимпијских игара у Токију. Противник у “Саитама Супер Арени” је искусна селекција Сједињених Држава, која је у четвртфиналу била боља од Аустралије, а у групној фази је остварила тријумфе против Нигерије, Јапана и Француске. Американке су последњи пораз на Олимпијским играма доживеле у полуфиналу 1992. године од тима бивших Совјетских република. Од тада имају низ од 53 узастопне победе на олимпијским кошаркашким турнирима.

57-1.jpg

-Бити у четири екипе на Олимпијским играма је  велики успех, али ми смо тим који се увек бори до краја. Свесне смо тежине меча са САД и квалитета њиховог тима. Верујем да ћемо се добро спремити и ући мотивисано и зашто да не, покушати да им прекинемо победнички низ на Играма. Ми смо тим који има много квалитета али истрајност, борбеност и енергија су адути који ће нам сигурно помоћи и у полуфиналу – рекла је центар нашег тима Тина Kрајишник.

Србија је на Играма у Токију у групној фази славила против Kанаде и Kореје, а доживела пораз од Шпаније, пре него што је у четвртфиналу остварила тријумф против Kине.

-Играње против Сједињених Држава је велики изазов за нас. Сви тимови на Играма имају огроман квалитет и добро знамо какву екипу ћемо имати за противника у полуфиналу. Захвалне смо на овом изазову и улазимо у дуел без страха, јер немамо шта да изгубимо. Пред нама је велика прилика и због тога ћемо се борити као никад до сада и нећемо одустајати – закључила је Ивон Андерсон.

У другом полуфиналу од 13.00 часова састаће се Јапан и Француска. Србија је на претходним играма у Рију освојила бронзану медаљу, а пре месец дана је на Европском првенству у Шпанији вратила титулу шампиона Европе.

Tagovi

Komentari (0)