КОШАРКА - Србија завршава квалификације за ЕП мечом против Бугарске

Женска кошаркашка репрезентација Србије у недељу игра последњу утакмицу квалификација за овогодишњи Евробаскет који ће се у јуну одржати у Словенији и Израелу. Противник у Самокову је селекција Бугарске, коју је Србија победила у новембарском прозору у новобеограској Хали спортова “Ранко Жеравица“.

 Naslovna-SERBIA-vs-CROATIA-5.jpg

– Иако смо обезбедиле пласман на Европско првенство, ми идемо у Бугарску са циљем да остварим победу. Прву утакмицу против репрезентације Бугарске нисмо одиграли на нашем нивоу, имале смо доста грешака које треба да поправимо на овој утакмици, али пре свега треба да искористимо сваки тренутак да се што боље уиграмо, пошто за предстојеће првенство нећемо имати много времена за припреме. Сигурна сам да ће репрезентација Бугарске имати велику подршку са трибина и да ће да пружи велики отпор, али верујем у овај тим и нашу победу у овом мечу – рекла је Драгана Станковић, центар репрезентације Србије.

Србија је у четвртак остварила код куће убедљиву победу против Хрватске, којом је осигурала пласман на овогодишњи Евробаскет.

– Иако нам ова утакмица није од пресудног значаја, јер смо се већ квалификовале на Европско првенство, идемо у Бугарску да одиграмо квалитетну утакмицу и завршимо на леп начин ове квалификације. Улазимо максимално фокусиране у дуел и потрудићемо се да испоштујемо договор из свлачионице. Нама је важно да као тим напредујемо приликом сваког окупљања, тако да ћемо и ову утакмицу максимално искористити да побољшамо нашу игру – закључила је Kристина Топузовић.

Утакмица у Арени у Самокову почиње у недељу у 17 часова.

Tagovi

Komentari (0)