КОШАРКА - Србија рутински до победе у Бугарској

БУГАРСКА – СРБИЈА 76:102 (22:22, 17:22, 24:30, 13:28)

У последњем мечу квалификација за Европско првенство, који за наш тим није имао резултатски значај јер се екипа селекторке Марине Маљковић већ пласирала на Евробаскет, Србија је рутински славила у Самокову против Бугарске 102:76 и непоражена завршила такмичење у групи.

 4.jpg

Прва четвртина протекла је у егалу. Екипе су се смењивале у минималном вођству, све до серије 7:1 Србије коју је тројком заокружила Црвендакић за предност 18:12 у 8. минуту. Узвратиле су Бугарке, 10. минуту пришле на 18:19, а на истеку четвртине било је 22:22.

Направио је ривал на старту друге деонице серију 7:2 и повео 29:24, у 14. минуту и 31:26. Одговориле су Андерсон и Ногић и изједначиле, а Крајишник поново донела предност 33:31. Разиграла се Ивон, укључила се и Јанковић, па смо у 19. минуту имали „плус шест“ – 44:38.

Наставила је и у трећој четвртини да погађа Андерсон, наше девојке су биле агресивније у одбрани, па су подигле на прву двоцифрену предност – 57:47, 25. минут. Расла је предност Србије у овом периоду, подигла је Крајишник на 14 поена вишка (61:47), али се Бугарке нису предавале. Погађале су за три поена, па тако држале прикључак.

Поново смо дошли до значајније разлике у 32. минуту – 80:65, а Црвендакић је три минута касније тројком, па Крајишник са четири везана поена донела највећих 94:73. До краја, Србија је наставила рутински да повећава разлику, и то са млађим снагама, до коначних 102:76.

Комплетну статистику можете видети овде

https://www.fiba.basketball/womenseurobasket/2023/qualifiers/game/1202/Bulgaria-Serbia#tab=boxscore

# Уз нашу репрезентацију у Самокову је била и потпредседница КСС за женску кошарку Ана Јоковић.

ИЗЈАВЕ

Марина Маљковић

– Бугарска има пуно младих играчица које се боре, које су агресивне, а то је најважнија ствар од свега, не колико знаш, него колико си спреман да се бориш, тако да свака част мом колеги и свима у репрезентацији Бугарске, очигледно је да праве добре ствари и желим им да наставе тим путем. Ми дефинитивно нисмо одиграли добру утакмицу, квалитетно као против Хрватске у Београду. Није спорно да дође до малог мањка концентрације, када дођеш овде а већ си се пласирао на Европско првенство, али то није оправдање да играш на оваквом нивоу. Победили смо на крају али наравно да смо незадовољни и овом утакмицом, Бугарска је успела два пута, иако смо их добили великом разликом на крају, да нам нанесе доста мука и морали смо много да се потрудимо да бисмо их победили.

Тина Крајишник

– Иако смо ову утакмицу завршили како смо желели, са доста великом разликом, нисмо задовољни како смо одиграли, нарочито у првом полувремену, где је недостајало доста концентрације, поготово у одбрани која је наша снага. Постоје одређене ствари на којима треба да радимо, поправимо или да повратимо оно што нас краси као екипу. На неки начин ова утакмица нам је била тешка и ментално, јер смо већ остварили пласман на ЕП. Бугарска је пружила доста добар отпор и честитам им на томе. Сада нас очекују припреме за Европско првенство…

Александра Црвендакић

– Ова утакмица је била доста тешка за нас с обзиром на то да смо се већ пласирале на ЕП, честитам екипи Бугарске на великој борбености. Успеле смо да се пробудимо у другом полувремену, није ово била игра коју смо требале да покажемо. Имамо доста времена током лета да поправимо неке ствари и спремне дочекамо Европско првенство.

Tagovi

Komentari (0)